Filistinli Yetkili:''Ortadoğu Dörtlüsü İsrail'e Hizmet Ediyor.''

Filistin Kurtuluş Örgütü Yürütme Kurulu üyesi Vasıl Ebu Yusuf, Ortadoğu Dörtlüsü'nü başarısızlıkla ve Siyonistlerin tarafını tutmakla suçladı.  

Görüntülenme: 688 Tarih: 08 Aralık 2015 08:30
Filistinli Yetkili:''Ortadoğu Dörtlüsü İsrail'e Hizmet Ediyor.''

Bugün yaptığı basın açıklamasında Ebu Yusuf, kurulduğu günden beri Ortadoğu Dörtlüsü’nün işgalci İsrail tarafını tutmaktan ve onu savunmaktan başka bir şeye yaramadığını ve Filistin tarafına hiçbir fayda sağlamadığını belirterek, Filistin’e ziyaretini iptal etmesinin ise bir kez daha Amerika-İsrail tarafını tuttuğunu ortaya koyduğunu söyledi.

Diğer taraftan Filistin Dışişleri Bakanı Riyad El-Maliki, Ortadoğu Dörtlüsü'nün bu hafta içinde Filistin topraklarına yapacağı ziyareti açıklanmayan nedenlerle ertelediğini duyurdu.

Filistin'in Sesi Radyosu'na verdiği demeçte El-Maliki, “Ortadoğu  Dörtlüsü temsilcisinin bugün Filistin’e gelmesi bekleniyordu. Ancak Rus Büyükelçisi dün bizimle görüşerek ziyaretin iptal edildiğini söyledi. Buna göre heyetin yapması gereken ziyaret de iptal edilmiş oldu” dedi.

ABD, Rusya, Avrupa Birliği ve BM’den oluşan Ortadoğu Dörtlüsü 2002 yılında Madrid’de kuruldu. Filistin-İsrail arasındaki sorunları çözmeyi amaçlayan komisyon daha çok işgalciyi savunmakta ve Filistin tarafına baskı uygulamaktadır.

fiem

Yorumlar