Gazze'de ''İntifada Gençliği Konferansı'' Düzenlendi

İntifada Gençliği Koalisyonu, Kudüs İntifadası'nın devam ettirilmesi ve desteklenmesi çağrısında bulunarak, kurtuluşun işgalciye karşı direniş göstermek ve işgal rejiminin başına darbe indirme seçeneğinin arkasında birlik olmaktan geçtiğini ifade etti.  

Görüntülenme: 1601 Tarih: 08 Aralık 2015 14:39
Gazze'de ''İntifada Gençliği Konferansı'' Düzenlendi

Bugün Gazze’de birincisi düzenlenen Kudüs İntifadası Gençliği Koalisyonu konferansında konuşan koalisyon üyelerinden Fadi Şeyh Yusuf, intifadaya karşı duran ve onunla savaşanların kara listesini yayınlama tehdidinde bulanarak, Filistin’de, Filistin dışında ve küresel çapta yürütülen intifadayı bitirme çabalarını yakından takip ettiklerini söyledi.

Kudüs İntifadası’nın Filistin halkını birleştirdiğine dikkat çeken Yusuf, gençlerin ortaya koyduğu çabanın işgalcinin Mescidi Aksa’ya yaptığı zulümlerin bir sonucu olduğunu belirterek, bunun sonucu olarak Filistin halkının ve özelde gençlerin Kudüs için ayağa kalktığını, direniş için taş, bıçak ve silah kullandığını ifade etti.

Gazze’nin olaylardan uzak olmadığını ve uzak durmadığını hatırlatan Yusuf, Mescidi Aksa ve Kudüs’ü savunmaktan asla geri durmayacaklarını kaydetti. 

fiem

Yorumlar