İran Savaş Uçaklarının Humus Havaalanına Konuşlandığı İddiası İsrail'i Korkuttu

İsrail’in eski ulusal güvenlik danışmanı, İran’ın Suriye’de ki savaş uçaklarının Tel Aviv için tehlike oluşturduğu taktirde aynı şekilde karşılık vereceklerini iddia etti.  

Görüntülenme: 4097 Tarih: 08 Aralık 2015 09:54
İran Savaş Uçaklarının Humus Havaalanına Konuşlandığı İddiası İsrail'i Korkuttu

Cam Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre; ‘‘Jerusalem Post’’ şöyle yazdı: Eski ulusal güvenlik danışmanı ve emekli üst düzey bir İsrailli general olan ‘‘Yagub Amidrur’’ İran savaş uçaklarının Suriye’de hava operasyonlarına başlayacağı haberine tepki gösterdi.

Şimdiye kadar İran savaş uçakları İsrail için tehdit oluşturmadı ama er yada geç böyle bir durumla karşı karşıya kalabiliriz iddiasında bulundu.

İsrail Başbakanı ‘‘Binyamin Netanyahu’’nun savaş dairesi eski danışmanı ve eski istihbarat şefi, iddiaların devamında şunlara yer verdi: İran savaş uçakları İsrail için tehdit oluşturdukları an, bir an bile vakit kaybetmeden İran uçaklarını düşüreceğiz. Fakat İran savaş uçaklarının İsrail hedeflerini vurmalarının çok uzak bir ihtimal.

Geçtiğimiz günlerde Kuveyt gazetelerinden birinde yer alan habere göre; İran savaş uçakları, IŞİD terör örgütüne karşı hava operasyonlarına katılmak üzere Hums askeri havaalanında konuşlanmış.

Gazete, İran savaş uçaklarının Rus hava kuvvetlerine destek sağlamak amacıyla operasyonlara katıldığını iddia etmişti.

Tel Aviv Güvenlik Araştırmaları Enstitüsü’nde kıdemli şahıs ‘‘Yiftah Shapir’’ şöyle bir iddiada bulundu: İran’ın Sukhoi savaş uçaklarının kullanım tarihi sona erdi. Uçakların Elektronik sistemlerinin de modası geçmiş durumda. Elbette İran silahlarının eski oluşu ve kullanım tarihlerinin sona ermesi İran’ı bu silahları kendisinin üretmesine yardımcı oldu.

Kuveyt gazetesi ‘‘Alrai’’ iddialarının devamında şöyle yazmıştı: Rusya, İran, Irak ve Suriye dörtlüsü, ortak bir koalisyon kurdular. Bu bağlamda İran 2 adet savaş uçağını Hums askeri havaalanına konuşlandırdı. İranlı Makina Mühendisleri de gerekli teçhizatı hazır hale getirmek için Hums askeri hava üssüne gönderildi. İran ve Rusya, İran savaş uçaklarında çıkacak her türlü arıza veya yedek parça sorunu gidermek için aralarında bir de sözleşme imzaladılar.

 ‘‘NAV’’ internet sitesi de İran’ın Suriye’de ki hava operasyonlarına katılmasını acemi pilotlar için büyük bir tecrübe olacağına inandığını iddia ediyor. İran savaş uçaklarının Suriye de ki hava operasyonlarına katılması, İran hava kuvvetleri için eşsiz bir test ve deneme arenası olarak görülmekte.

Yorumlar