Gasıp Rejim Gazze Sınırını Yine İhlal Etti

Geçen yıl sağlanan ateşkesi ihlal etmesi sürdüren işgal güçlerinin birkaç buldozerle birlikte bu sabah erken saatlerde Gazze’nin orta bölgesinde yer alan Bureyc Mülteci Kampı'nın doğu kesimine sınırlı bir şekilde girip çıktığı belirtildi.  

Görüntülenme: 1259 Tarih: 09 Aralık 2015 19:16
Gasıp Rejim Gazze Sınırını Yine İhlal Etti

Yerel kaynakların verdiği bilgiye göre, bir grup askerle birlikte 4 adet buldozer bu sabah erken saatlerde Gazze’nin orta kesiminde yer alan Bureyc Mülteci Kampı'nın doğusundaki Telle Um Hasaniyye’ye sınırlı bir şekilde girdi.

Kaynaklar devamla, sınırı geçen buldozerlerin işgal askerlerinin yoğun ateşi altında sınıra yakın bölgede bazı yerleri düzlediklerini ve daha sonra sınırın arkasına geri döndüklerini ifade etti.
 
Saldırılarda can kaybı olmazken, buldozerlerin çalışmalarına paralel olarak sınırda bazı askeri araçların da mevzilendikleri görüldü.

Geçen sene sağlanan ateşkese rağmen işgal güçleri sınır bölgesinde ve denizde ihlallerini sürdürüyor. Sınırda çiftçilere saldıran ve yakın evlere ateş açan işgal güçleri, denizde de balıkçılara ateş açıyor, teknelerini batırıyor ve onları tutukluyor.

fiem

Yorumlar