Hamas'tan Körfez İşbirliği Teşkilatına İntifadaya Destek Çağrısı

İslamî Direniş Hareketi (Hamas), bugün Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da toplanacak olan Körfez İşbirliği Konseyi'nden Kudüs İntifadası'na ve işgalcinin Aksa’yı bölme planlarına karşı duran Kudüs muhafızlarına destek olmasını istedi.  

Görüntülenme: 1162 Tarih: 09 Aralık 2015 14:57
Hamas'tan Körfez İşbirliği Teşkilatına İntifadaya Destek Çağrısı

Hamas Siyasi Birimi üyesi İzzet Er-Reşak bugün (09 Aralık Çarşamba) yaptığı açıklamada, “Körfez İşbirliği Konseyi ülkeleri bölgesel ve küresel düzlemde çok ciddi gelişmelerin meydana geldiği önemli bir dönemde toplanıyor. Aynı şekilde intifadanın iki ayı geride bıraktığı bir süreçte toplanıyor. İşgal rejiminin zulümlerinin sürdürdüğü bu süreçte Filistin halkı işgale karşı gösterdiği direnişinde bu ülkelerden destek ve yardım umuyor” dedi. 

Er-Reşak devamla, Körfez İşbirliği Konseyi ülkelerinin Kudüs İntifadası'na destek olmanın yanında yıllardır Gazze halkına uygulanan zalim ambargoyu da kaldırmasını umduklarını söyledi. 

Bugün Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdülaziz başkanlığında çalışmalarına başlayacak olan Körfez İşbirliği Konseyi'nin bölgesel ve küresel güvenlik sorunlarıyla, Suriye ve İran ilişkilerini gündeme alması bekleniyor.

fiem

Yorumlar