Hamas Refah Kapısı Konusunda Diyaloğa Hazır

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, Hamas hareketinin Rafah sınır kapısıyla ilgili her türlü girişimi desteklediğini söyledi. Heniyye devamla, bu önerinin kapının idaresini değiştirme veya kapıyı işgal etmeyi değil ortaklığı esas alması gerektiğini hatırlattı.  

Görüntülenme: 1358 Tarih: 09 Aralık 2015 13:10
Hamas Refah Kapısı Konusunda Diyaloğa Hazır

Eski Başbakan İsmail Heniyye bugün Gazze’de Şifa Tıp Merkezi'ne yaptığı ziyarette, Hamas’ın şu ana kadar kapının açılmasıyla ilgili olarak resmi bir girişim görmediğini ve böyle bir önerinin de yapılmadığını ifade etti.

Hamas lideri yaptığı açıklamada, “Rafah sınır kapısının doğal bir şekilde açılmasını sağlayacak, yolculuğu güvenli tutacak ve Filistinli vatandaşların onurunu himaye edecek her türlü girişim ve teklife hazırız. Ancak bu öneri gerçek bir ortaklık esası üzerinde olmalıdır. Kapıyı işgal etme veya kapıdaki durumu değiştirmeye yönelik olmamalıdır” dedi.
 
Doğum Merkezi'ni ziyaret eden Heniyye, uluslararası insan hakları örgütlerinden Gazze’deki sağlık sektörüne destek olmalarını isteyerek, duvarlarda çatlakların meydana gelmesiyle tahliye edilen binanın ciddi bir katkı beklediğini kaydetti.

İslam ülkelerine de seslenen Hamas lideri, hastanenin Gazze kadınlarına gereken hizmeti sunması için binanın yeniden inşa edilmesi gerektiğini belirtti ve yardım etmelerini istedi. 

fiem

Yorumlar