E. Korg. İsmail Hakkı Pekin'den Çok Konuşulacak Barzani,Türkiye,İsrail Açıklaması

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı E. Korg. İsmail Hakkı Pekin uygulanan planı, 2008 yılında MOSSAD Başkanı Meir Dagan’un kendisine anlattığını söyledi.  

Görüntülenme: 1478 Tarih: 09 Aralık 2015 11:18
E. Korg. İsmail Hakkı Pekin'den Çok Konuşulacak Barzani,Türkiye,İsrail Açıklaması

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Genelkurmay İstihbarat Eski Başkanı İsmail Hakkı Pekin, kriz bahanesiyle İsrail’in uzun süredir planladığı Türkiye’yi petrol ve doğalgazda Barzani bölgesine bağlama planını 2008 yılında MOSSAD Başkanı Meir Dagan’ın kendisine bizzat itiraf ettiğini söyledi.

Rusya ile yaşanan uçak krizi sonrası AKP’nin Barzani yönetimi ile ilişkiyi öne çıkarması dikkat çekti. Kriz bahanesiyle İsrail’in uzun süredir planladığı Türkiye’yi petrol ve doğalgazda Barzani bölgesine bağlama planı devrede. Pekin, şu anda uygulanan planı, 2008 yılında MOSSAD Başkan Meir Dagan’un kendisine anlattığını söyledi.

‘TÜRKİYE HİMAYESİNDE KÜRDİSTAN’

1. Körfez Savaşı sonrasında Irak’ın kuzeyinde oluşturulan uçuşa yasak bölgede ABD ve İsrail eliyle adım adım “2. İsrail devleti” oluşturuldu.

Bu süreçte Barzani’nin danışmanları arasında kesintisiz olarak CIA ve MOSSAD’dan temsilciler yer aldı. ABD Savunma Bakan Yardımcısı William Taft tarafından oluşturulan ve “Türkiye himayesinde Kürdistan” şeklinde ifade edilen proje Türkiye’ye dayatıldı. Turgut Özal çok istemesine rağmen proje başarılamadı. Daha sonra iktidara gelen Demirel ve İnönü hükümetleri de projeye sıcak bakmadı. AKP’nin iktidara gelmesi ve Irak’ın işgaliyle birlikte proje yeniden ısıtıldı.

MOSSAD’IN GÖNDERDİĞİ ‘TSK’ NOTU

Projenin arkasında ABD ve İsrail var. Özellikle İsrail bu konuda ısrarlı. Eski Genelkurmay İstihbarat Başkanı ve Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, İsrail’in Türkiye’yi petrol ve doğalgazla Barzani yönetimine bağlamak için yoğun çaba gösterdiğini kaydederek görevde olduğu dönemde İsrail’de MOSSAD Başkanı ile yaptığı görüş- menin ayrıntılarını anlattı: “2008 yılında görevli olarak İsrail’e gittim. MOSSAD binasında MOSSAD Başkanı Meir Dagan’la görüşme yaptık. Yaklaşık 2 saat sürdü. Dagan benden ısrarla Barzani ile irtibata geçmemizi istedi. ‘TSK niye Barzani ile ilişkiye geçmiyor. Komutanlara söyle, Barzani ile muhatap olsunlar. Barzani ile ilişkiye geçerseniz bölgeden petrol ve doğalgazı uygun fiyata alırsınız. Kazançlı çıkarsınız’ dedi. TSK’nın Barzani yönetimi ile ilişkiye geçmesi için çok ısrar etti. Hatta daha da ileri gitti. O görüşmeden sonra diğer temaslarımı da sürdürdüm. İşler bitti Türkiye’ye dönüş için havaalanında beklerken MOSSAD Başkanının bir adamı geldi. Elinde bir not vardı. MOSSAD Başkanı Dagan göndermişti. Notta yine TSK’nın Barzani’yi muhatap alması isteniyordu.”

ulusalkanal

Yorumlar