Tulkerem'deki Silahlı Eylemde 2 Siyonist Yaralandı

Dün gece Batı Yaka’nın Tulkerem şehrinin güneydoğusunda yer alan askeri barikata silahlı eylem gerçekleştiren Filistinliler iki yerleşimciyi yaraladı.  

Görüntülenme: 935 Tarih: 10 Aralık 2015 17:17
Tulkerem'deki Silahlı Eylemde 2 Siyonist Yaralandı

Maariv gazetesinin verdiği habere göre, dün gece (09 Aralık Çarşamba) Batı Yaka’nın Tulkerem şehrinin güneydoğusunda Filistinliler tarafından gerçekleştirilen silahlı eylemde biri ağır iki yerleşimci yaralandı.

Başka kaynaklar ise silahlı eylem sonucu biri ağır iki kişinin yaralandığını ve yaralılardan birinin hayatını kaybettiğini ifade etti.
 
Saldırının hedefindeki Siyonistlerle ilgili verilen haberde ilginç detaylar da ortaya çıktı. Saldırıda ağır yaralanan Siyonist Şaul Nir Ben Aviva adındaki yerleşimcinin aşırı sağcı olduğu, seksenlerde gizli Siyonist terör örgütlerine mensup olduğu, etkin olduğu dönemlerde El-Halil Üniversitesi öğrencilerini öldürdüğü; Nablus, Bire ve Ramallah belediye başkanlarına yönelik araçlı suikastlara karıştığı ve bunların dışında onlarca terör eylemine iştirak ettiği, azılı bir Filistin düşmanı olduğu ifade edildi.

Siyonist medyanın verdiği bilgiye göre Şaul Nir Ben Aviva’nın sicili oldukça karanlık ve Filistinlilere karşı işlediği cinayetlerden bazıları şunlar:

Şaul Nir Ben Aviva, seksenlerde Filistinlilere karşı terör eylemleri yapan gizli Siyonist örgütlerden birinin lideridir. Birçok saldırı ve suikasta imza atmıştır. 1980 yılında Nablus Belediye Başkanı Bessam Şeka ve Ramallah Belediye Başkanı Kerim Halef’e yönelik suikastlarda bulunmuş, saldırılardan kurtulan başkanların bacakları felç olmuştu.
 
El-Halil’de İslam Fakültesi öğrencilerine yönelik yapılan ve üç öğrencinin ölümüyle sonuçlanan saldırıyı gerçekleştiren Şaul 1984 yılında terör örgütü elemanlarıyla yakalandı. Müebbet hapse mahkum edildi ancak altı yıl sonra, yani 1990 yılında çıkarılan bir afla serbest bırakıldı.

Şaul’un başkanlık ettiği Siyonist terör örgütünün Kubbat’us-Sahra, Mescidi Aksa ve Kudüs’ün doğusunda dört otobüse karşı saldırı planları yaptığı da ortaya çıktı.

fiem

Yorumlar