Gasıp İsrail Rejimi Suriyeli Silahlı Muhaliflere Hastanelerini Açıyor Mu?

İsrail ordusunun hemen her gece Suriye'deki çatışmalarda yaralanan cihatçıları kurtardığı belirtiliyor. Kaynaklar, bu cihatçıların içinde El Kaide bağlantılı kimseler olduğunu da söylüyor. 

Görüntülenme: 1298 Tarih: 10 Aralık 2015 19:51
Gasıp İsrail Rejimi Suriyeli Silahlı Muhaliflere Hastanelerini Açıyor Mu?

İsrail'in Suriye'deki vekalet savaşında Esad karşıtlarına verdiği desteğin kanıtları çoğalıyor.

Suriye sınırındaki İsrailli komandoların operasyonlarını izleyen Daily Mail, hemen her gece yaralı cihatçıların İsrail askerleri tarafından kurtarıldığını yazdı.

Haberde 2013'ten bu yana İsrail'in 2 binin üzerinde kişiyi "kurtardığı" ve bunun için 8.7 milyon avro harcadığı belirtiliyor.

Bunların çoğunun "İsrail'in düşmanları" olduğuna dikkat çeken gazete, "hatta bazıları El Kaide bağlantılı grupların savaşçısı olabilir" dedi.

Gazete, "gizli" yapılan bu operasyonları görüntülerken, militanlara müdahale eden sağlık görevlileriyle de konuşma fırsatı buldu.

İsrail bu operasyonların "tamamen insani ve Suriyelilerin kalplerini kazanma amaçlı" olduğunu ileri sürse de, uzmanlar İsrail'in stratejik olarak Esad, İran ve Hizbullah'a karşı savaşan Sünnileri desteklemekte çıkarı olduğu görüşünde.

Bir sözcü, İsrail'in tedavi ettiklerinin yüzde 20'sinin sivil olduğunu kaydetti.

Gazetenin konuştuğu 23 yaşındaki yaralı bir militan, "Gelecekte İsrail'e karşı savaşmayacağım. İsrail yaralı insanlara Araplardan daha iyi bakıyor. Araplar köpektir" dedi.

20 yaşındaki başka bir yaralı militan ise, "Esad benim düşmanım. İsrail ise değil" ifadelerini kullandı.

sol

Yorumlar