Abbas Yönetimine Ait Zindanlarda Tutuklulara İşkence Ediliyor

İngiltere’de faaliyet gösteren Arap İnsan Hakları Örgütü, dün Nablus’un güneyinde kırtasiye almak için araçlarından indikten sonra Abbas’a bağlı güçler tarafından tutuklanan ikiz kardeş Asım ve Enes Cemil Eştiye’nin hayatlarından endişe duyduklarını belirtti.  

Görüntülenme: 906 Tarih: 10 Aralık 2015 09:18
Abbas Yönetimine Ait Zindanlarda Tutuklulara İşkence Ediliyor

Arap İnsan Hakları Örgütü yayınladığı açıklamada, Abbas’a bağlı Koruyucu Güvenlik biriminin iki kardeşe pusu kurduğunu, kendilerini tutukladıktan sonra araçlarını gasp ettiğini, kardeşlerden Enes’i Koruyucu Güvenlik merkezine, Asım’ı ise Cuneyd zindanına gönderdiğini belirtti.

Açıklamada ayrıca, Asım ve Enes’in daha önce de Filistin Yönetimi'ne bağlı güçler tarafından defalarca tutuklandıkları, en son 08 Ağustos’ta tutuklandığında çok ağır işkence gördükleri ifade edildi.

Asım, Bilgisayar Mühendisliği dördüncü sınıf öğrencisi. İslamî Kitle öğrenci grubunda oldukça aktif olan Asım çalışmalarıyla birilerini rahatsız etmektedir. Tutuklandığında da özellikle bu yönüyle sorguya çekiliyor.

Arap İnsan Hakları Örgütü, Filistin Yönetimi'nden iki kardeşin serbest bırakılmasını ve En-Necah Üniversitesi'nden de öğrencileri için devreye girmesini istedi. 

fiem

Yorumlar