Gazze Dün Yine Tarih Yazdı

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)'ın 28'inci kuruluş yıldönümü münasebetiyle dün Cuma namazından sonra Gazze’nin her tarafında Kudüs İntifadası'na destek için gösteri ve yürüyüşler yapıldı.  

Görüntülenme: 1402 Tarih: 12 Aralık 2015 16:54
Gazze Dün Yine Tarih Yazdı

Gösteri ve yürüyüşlere Hamas liderleriyle mensuplarının yanında direniş gruplarının temsilcileriyle büyük bir halk kitlesi katıldı. 

Kaynakların verdiği bilgiye göre  Cuma namazından sonra Gazze’nin kuzey bölgesiyle, orta bölgesi, Han Yunus ve Rafah’ta geniş katılımlı gösteri ve yürüyüşler yapıldı. Gösterilere Hamas liderleriyle milletvekilleri, direniş gruplarının temsilcileri ve kalabalık bir halk kitlesinin katılım göstermesi dikkat çekti. 

Etkinliklere katılanların Filistin bayrağı yanında Hamas bayrağı taşıdıkları görülürken, halkın Kudüs'e ve intifadaya destek için attığı sloganlar yeri göğü inletti. 

Gazze’nin kuzey kesiminde yapılan gösteriye katılan Hamas Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, 28 yılı geride bırakan Hamas hareketinin Kudüs'ü ve Mescidi Aksa’yı özgürleştirmeye doğru yol aldığını söyledi.

Bu yıl bir yerde etkinlik yapmama kararı aldıklarını belirten Hamas lideri, farklı bölgelerde yapılan etkinliklere katılanlara müteşekkir olduklarını ifade etti. 

Gösteride söz alan Hamas Siyasi Birimi üyesi Fethi Hammad ise geçen Ekim ayında başlayan intifadanın özgürlüğe kadar süreceğini belirterek, işgalcinin yok olmaya mahkum olduğunu ve Filistin’de ona yer olmadığını kaydetti.

Han Yunus gösterisinde Hamas Siyasi Birimi üyesi Halil El-Hayye, Gazze’nin orta bölgesinde yapılan gösteride Muşir El-Mısri ve Rafah’taki gösteride ise Hamas lideri Mansur Ebu Bureyk birer konuşma yaptılar.

Yorumlar