Haniye, “Mushaf Askerleri Aksa’ya Yürüyor” Etkinliğinde Konuştu

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, Kudüs İntifadası’nın işgalcinin Mescidi Aksa’yı zaman ve mekan olarak bölme planını bozduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 1192 Tarih: 12 Aralık 2015 22:44
Haniye, “Mushaf Askerleri Aksa’ya Yürüyor” Etkinliğinde Konuştu

Gazze’nin Rafah bölgesinde Kur’an-ı Kerim’i hıfzeden gençler için  düzenlenen mezuniyet törenine katılan eski Başbakan İsmail Heniyye, Kur’an-ı Kerim'i hıfz edenlerin mezun olmasının direnişin doğru yönde yol aldığının işareti olduğunu belirterek, birinci intifadanın camilerin kubbeleri altından başladığını ifade etti.

Dar’ul-Kur’an’il-Kerim ve Sünne Derneği verdiği mezunlar için bugün “Mushaf Askerleri Aksa’ya Yürüyor” adıyla Gazze’nin güneyinde yer alan Rafah şehrindeki Ebrar Camii'nde etkinlik düzenledi.

Etkinlikte bir konuşma yapan Hamas lideri Heniyye, bu tür imani ve sosyal adımların Filistin toplumunun Mescidi Aksa’yı Kur’an sahifeleri içinde gören Kur’ani bir nesille özgürlük ve zafere doğru yol aldığını gösterdiğini kaydetti.

Gazze’nin bütün bölgelerinde şubeleri olan Dar’ul-Kur’an’il-Kerim ve’s-Sünne, yılda binlerce genci Kur’an hafızı yapıyor.

fiem

Yorumlar