Lübnan Sınırında Yaşayan Siyonistler Neyden Korkuyor?

İsrail'in İbranice yayın yapan "Walla" haber sitesinde çıkan haberde; Lübnan sınırına yakın bölgelerde yaşayan İsrailli yerleşimcilerin Hizbullah'ın sınır bölgesindeki faaliyetlerinden korku duydukları ve Hizbullah'ın sınırda tüneller kazdığı belirtildi.  

Görüntülenme: 1139 Tarih: 13 Aralık 2015 11:02
Lübnan Sınırında Yaşayan Siyonistler Neyden Korkuyor?

Hizbullah güçlerinin bulunduğu noktalarda sınır bölgesinde çok sayıda inşaatın devam ettiği belirtilirken, haberde sınır bölgesindeki Zarit kasabasında yaşayan israilli bir yerleşimcinin şu ifadelerine yer verildi: "Karşımızdaki tepede, Lübnan tarafında önceden hiçbir şey yoktu ama şimdi sürekli inşaatlar devam ediyor, ikinci Lübnan Savaşından sonra BM'nin Hizbullah savaşçılarının bu bölgelere girişini engelleyen kararı da açıkça çiğneniyor" dedi, ve "Hizbullah rahat durmuyor, bir sonraki savaş ne zaman patlak verecek merak ediyoruz" ifadelerini kullandı.   

Haberde Zarit'te yaşayan bir diğer İsrailli yerleşimci Şalomo Azulay'ın ise şu ifadelerine yer verildi: "Şu karşı tepedeki beton blokları geçtiğimiz yıl Hizbullah inşa ettirdi, bu beton bloklar sınır boyunca İsrail ordusu tarafından düşmana karşı önlem almak için yapılan bloklara benziyor, bölgede çok fazla hareketlilik var".

İsrailli sitenin yayımladığı haberde ayrıca İsrail ordusunun geçmişte düştüğü hatalara bir daha düşmemek için Güney Lübnan'da olup biteni dikkatle takip ettiği belirtildi. Haberde, sınır bölgesinde dikilen inşaatların yerleşim amacıyla yapılmadığı, Hizbullah'ın bu inşaatları olası savaşlarda kullanmak için ve İsrail'in kuzeyini gözetlemek için yaptığı ifade edildi. Haberde Hizbullah'ın 2. Lübnan savaşında kullandığı tünellerin İsrail ordusu tarafından keşfedildiğini ve benzer tünellerin olası bir savaşta da kullanılabileceği belirtildi.

İsrail ordusunun yaptığı açıklamada Birleşmiş Milletler'in Hizbullah'ın Güney Lübnan'daki sınır bölgelerine girmesini yasaklayan kanunların çiğnendiği, Hizbullah savaşçılarının inşaatçı veya çiftçi kılığında bölgede faaliyetler yürüttükleri ve sınırda bulundukları belirtildi ve Kuzey bölgesinde yaşayan yerleşimcilerin Hizbullah'ın tünel kazma tehlikesinden korku duydukları, ancak bu korkuların yersiz olduğu ve İsrail ordusunun gerekli tedbirleri aldığı ifade edildi. 
 

İSLAMİANALİZ

Yorumlar