Sudan Eski Devlet Başkanından Mısır'a Önemli Çağrı

Sudan eski Devlet Başkanı Suvar’uz-Zeheb, Kahire’yi işgalci İsrail’den büyük zulüm gören İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’a yönelik politikasını gözden geçirmeye davet etti.  

Görüntülenme: 1135 Tarih: 14 Aralık 2015 14:20
Sudan Eski Devlet Başkanından Mısır'a Önemli Çağrı

Suvar’uz-Zeheb bugün (14 Aralık Pazartesi) yaptığı basın açıklamasında, Hamas hareketinin hiçbir şekilde terör örgütü olamayacağını belirterek, bunu söyleyenin hareketin kökünü kazımaktan aciz kalan işgalci düşman olduğunu ifade etti.

Filistinlilerin topraklarını savunmak için gösterdikleri direnişi takdirle karşıladıklarını belirten Sudan eski Devlet Başkanı Suvar’uz-Zeheb, “Filistin davası, Arap ve İslam dünyasında meydana gelen olaylar nedeniyle gerilere düşmüştür. Kudüs ve Batı Yaka’da olup bitenlerin en azından bir Arap zirvesine neden olmasını bekliyordum. Ancak üzülerek belirteyim ki bu olmadı. Bütün bunlara rağmen Hamas hareketindeki kardeşlerimizin direnmeye devam ettiklerini, hareketlerinin bitmediğini gösterircesine izzetli bir duruş sergilediklerini görmekteyiz” dedi.

Sudan eski Devlet Başkanı Abdurrahman Muhammed Hasan Suvar’uz-Zeheb, 1935 yılında Sudan’ın El-Ebyad şehrinde dünyaya geldi. İslam Daveti Örgütü Mütevelli Heyeti Başkanı'dır. Nisan 1985 yılında meydana gelen intifadada en büyük ordu komutanı sıfatıyla intifada, siyasi parti ve sendika liderleriyle koordinasyonla yönetimi teslim etti. 

fiem

Yorumlar