Mısır İle Siyonist Rejim Arasında Casus Takası

Mısır'da 'tutuklu takası' anlaşması çerçevesinde serbest bırakılan İsrail casusu Avde Tarabin'e karşılık 4 Mısırlı mahkumun daha salıverildiği bildirildi  

Görüntülenme: 1125 Tarih: 15 Aralık 2015 11:41
Mısır İle Siyonist Rejim Arasında Casus Takası

Mısır devlet televizyonunda yer alan haberde, İsrail ile yapılan "tutuklu takası" anlaşması çerçevesinde hükümlülük süresi dolan İsrail casusu Tarabin'in serbest bırakılmasına karşılık kimlikleri hakkında detay verilmeyen ve aynı şekilde hükümlülük süresi dolan İsrail'deki 4 Mısırlı mahkumun salıverildiği ve Mısırlı yetkililere teslim edildiği kaydedildi.

Haberde aynı anlaşma kapsamında daha önce de 2 Mısırlı mahkumun serbest bırakıldığı hatırlatılarak, Tarabin'e karşılık serbest bırakılan mahkum sayısının 6'ya yükseldiği ifade edildi.

Devlet televizyonunun sitesinde 10 Aralık'ta yapılan açıklamada, İsrail ile Mısır'ın tutuklu takası konusunda anlaştığı, hükümlülük süresi dolan İsrailli casus Tarabin'in serbest bırakıldığı ve buna karşılık ilerleyen günlerde daha fazla Mısırlı tutuklunun serbest bırakılmasının beklendiği bilgisi verilmişti.

15 YIL HAPİS YATTI

İsrail Başbakanlık Sözcüsü Ofir Gendelman da konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Mısır tarafından serbest bırakılan Tarabin'in İsrail'e döndüğünü kaydetmişti.

Sina Yarımadası'ndaki Tarabin kabilesinden olan Avde Tarabin, 2000 yılında "İsrail adına casusluk" yaptığı gerekçesiyle Mısır'da tutuklanmış ve hakkında 15 yıl hapis cezası verilmişti. Babasıyla 1990 yılında İsrail'e yerleşen Tarabin, 15 yıllık hapis cezasını doldurmasına rağmen serbest bırakılmamıştı.

timeturk

Yorumlar