Halid Meşal Birzeit Üniversitesi'nde Konuştu

Hamas Hareketi Siyasi Büro Şefi Halid Meşal, tüm Filistin halkını işgale karşı yürütülen intifada hareketini yaygınlaştırmaya ve direniş ruhunu güçlendirmeye çağırdı.  

Görüntülenme: 1343 Tarih: 17 Aralık 2015 10:28
Halid Meşal Birzeit Üniversitesi'nde Konuştu

Çarşamba günü, Ramallah'taki Birzeit Üniversitesi'nde düzenlenen programda konuşan Meşal, “Filistin ancak bu etkin strateji ile özgürleşebilir. Ne kadar zorlukları olsa da bu yoldan daha iyi bir çözüm yok" dedi.

Ayrılıkları sonlandırmaya, ulusal birlik sağlamaya, omuz omuza vererek güçlenmeye çağıran Meşal, "Filistin hepimizden önce gelir" ifadelerini kullandı.

Halid Meşal, "Hamas’ın tüm mensuplarının üstünde olduğu ve her türlü kişisel hesaptan önce geldiği gibi, Filistin de içerisinde bulunan tüm hareket ve gruplardan önce gelir. Bu mücadelenin hepimize ihtiyacı var" şeklinde konuştu.

Hamas hareketine hitaben konuşan Meşal, Hamas mensuplarını devrimci ruhu ve kararlılıklarını güçlendirmeye, tüm Filistinlilere karşı "kardeşlik" bilinciyle yaklaşmaya çağırdı.

Halid Meşal "100 yıldan beri herkes bu mücadelenin içinde ve bu mücadele sayesinde inşallah hedefimize ulaşacağız. Biz düşmanın uluslararası sahnede yenildiğini görüyoruz" dedi.

 

İSLAMİ ANALİZ

Yorumlar