Haniye:''İşgalcinin Aksa Üzerinde Bir Otoritesi Olamaz.''

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, işgalciyle bıçak ve silahın dışında bir diyaloglarının olmayacağını belirtti.  

Görüntülenme: 1088 Tarih: 17 Aralık 2015 19:41
Haniye:''İşgalcinin Aksa Üzerinde Bir Otoritesi Olamaz.''

Uluslararası Kudüs Müessesesi’nin düzenlediği “Kudüs’ün Sosyal ve Kültürel Durumu” konferansta konuşan Hamas lideri Heniyye, şu anda intifadanın dört hususa ihtiyaç duyduğunu belirterek, bu aşamada katılımcı sayısını artırmak, her türlü kartı ele almak, işgale karşı direnişi sürdürmek ve intifadayı muhafaza etmek için her alanda hareket etmek gerektiğini söyledi.

İntifadanın siyasi kuşatma, Siyonist baskısı ve şantaj gibi önemli üç engeli aştığına dikkat çeken eski başbakan Heniyye, intifadanın özgürlük, dönüş ve bağımsızlık gibi önemli hedefleri gerçekleştirmek için başladığını ifade etti.

Hamas lideri ayrıca, Kudüs İntifadası’nın Mescidi Aksa’nın zaman ve mekân olarak bölünmesinin önüne geçtiğine dikkat çekerek, Filistin halkının sonu özgürlük olacak önemli bir aşamanın eşiğinde olduğunu kaydetti.

Heniyye yaptığı konuşmanın sonunda “düşman ve onunla birlikte hareket edenler başaramazlar. İşgalcinin Aksa üzerinde bir otoritesi olamaz. Aksa zaman ve mekân olarak bölünmeyecek” ifadelerini kullandı.

fiem

Yorumlar