Avigdor Lieberman'dan Filistinli Liderlere Suikast Çağrısı

Siyonist işgal rejimindeki İsrail Evimiz Partisi Genel Başkanı ve eski Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, Filistinlilerin yaptıkları eylemleri durdurmanın en kolay yolunun onlara karşı daha çok güç kullanmak olduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 966 Tarih: 17 Aralık 2015 09:48
Avigdor Lieberman'dan  Filistinli Liderlere Suikast Çağrısı

Filistinlilere karşı kin, nefret ve düşmanlığıyla bilinen aşırı sağcı Siyonist lider Lieberman Filistinli gençlere karşı daha fazla şiddet kullanılması gerektiğini savunarak, İslamî Direniş Hareketi (Hamas) liderlerine yönelik de suikastlara başlanması çağrısında bulundu.

İşgal altındaki Filistin topraklarında devam eden intifadayı değerlendiren Yediot Ahranot gazetesi ise, bu saldırıların bir tsunamiye dönüşebileceği konusunda Siyonist yetkilileri uyardı.

Diğer taraftan işgal ordusunun Filistin topraklarında çalışması için dört askeri tugayı daha silahaltına çağırma kararını takdirle karşıladıklarını belirten Lieberman, ancak yerinde olan bu kararı alan ordunun bir de siyasi desteğe ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Lieberman işgal hükümetini yapılan eylemleri finanse etmekle suçlayarak, hükümetin Filistin Yönetimi’ne yaptığı para ve mal transferiyle dolaylı olarak bu eylemleri finanse ettiğini iddia etti.

fiem

Yorumlar