Hayfa Üniversitesi'nde Okuyan Filistinli Öğrenciler Mısırlı Siyasetçiye Tepki Gösterdi(VİDEO)

Hayfa Üniversitesinde bir grup Filistinli öğrenci dün(Perşembe), Mısırlı bir siyasetçinin işgal devleti ile ilişkilerin normalleştirilmesi süreci kapsamında İsrail'e ve Hayfa Üniversitesi'ne gerçekleştirdiği ziyareti protesto etti.  

Görüntülenme: 1391 Tarih: 18 Aralık 2015 04:27
Hayfa Üniversitesi'nde Okuyan Filistinli Öğrenciler Mısırlı Siyasetçiye Tepki Gösterdi(VİDEO)

İşgal altındaki topraklarda bulunan Hayfa Üniversitesi’nde bir grup Filistinli öğrenci dün(Perşembe), Mısırlı bir siyasetçinin işgal devleti ile ilişkilerin normalleştirilmesi süreci kapsamında İsrail'e ve Hayfa Üniversitesi'ne gerçekleştirdiği ziyareti protesto etti.

Filistinli öğrenciler Mısırlı siyasetçinin üniversitede verdiği konferansta işgal devleti ile ilişkilerin normalleşmesi gerektiğini belirtmesini ve bu yönde bir çağrıda bulunmasını büyük öfkeyle karşıladılar. Öğrenciler Mısırlı siyasetçiye bu sözlerini Filistin halkının her türlü hakkını gasp edip terör uygulayan işgal yönetimine yöneltmesini söyleyerek Davabşe ailesinin başına gelenleri hatırlattılar.

Öğrencilerden birisi konferans sırasında ayağa kalkarak, "Buraya normalleşme saçmalığını pazarlamaya gelerek bizi şereflendirdin Doktor Ömer, seni buraya İsrail ajanları mı gönderdi" diye bağırdı. Bu sözlerini defalarca tekrarlayan Filistinli öğrenci, "Git şehitlerimizin akan kanına bak, git işgal devletinin işlediği suçlara bak, bunları işgal devletine anlat" dedi. Salonda bulunan İsraillilerin Mısırlı hocayı savunması üzerine ise arka koltuklarda oturan Filistinli öğrenciler "İşte seni siyonistler savunuyor, kendinden utan" diyerek konuşmaya müdahale etti.  Öğrenciler ayrıca Mısırlı hocaya şehitlerin kanına ihanet ettiğini ve işgal devletine köle olduğunu söylediler.

İşte o protestonun videosu:

 

 

 

İSLAMİ ANALİZ

Yorumlar