Lieberman Abluka Hakkında İddialarda Bulundu

Siyonist işgal rejimi Dışişleri eski Bakanı Avigdor Lieberman, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fanatik bir lider olduğunu iddia ederek, Erdoğan'ın Gazze ablukasının kaldırılması konusundaki talebinden taviz vereceğini sanmadıklarını söyledi.  

Görüntülenme: 1234 Tarih: 19 Aralık 2015 05:59
Lieberman Abluka Hakkında İddialarda Bulundu

İşgal rejimindeki İsrail Evimiz Partisi’nin başkanlığını yapan Dışişleri eski Bakanı Lieberman, Siyonist Başbakan Netanyahu’nun Türkiye ile ilişkileri normalleştirme kararını eleştirerek, Erdoğan’ın aşırı bir İslam rejimine başkanlık ettiğini iddia etti.

Lieberman, Türkiye'yle ilişkilerin Kıbrıs, Yunanistan ve Mısır ilişkilerinin aleyhine olacağını savunarak, “Erdoğan’ın Gazze ambargosu konusundaki talebinden vazgeçeceğini sanmıyorum. Türkiye’nin Gazze’ye yaptığı her türlü yardım ve destek Mısır’ın aleyhine olacak. Türkiye ile bir anlaşma henüz yok, ama bu söylenti bile siyasi olarak zarar vermeye yetti” dedi.

Tel Aviv’deki kaynaklar, işgalci İsrail’in Gazze üzerindeki ablukayı hiçbir şekilde kaldırmayacağını, Ankara’nın bu konuda ısrar etmesi durumunda hiçbir şekilde uzlaşıya varılmayacağını ve bir anlaşma sağlanmayacağını belirtiyor.

İşgal radyosuna konuşan kaynaklar, Türkiye’ye doğal gaz vermenin İsrail’in Mısır, Kıbrıs ve Yunanistan ile olan ilişkilerini zedelemeyeceğini savundu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar