Gazze Halkı Şehidine Vefa Gösterdi

Dün Gazze sınırında işgal güçlerinin ateş açması sonucu şehit olan Mahmud El-Ağa bugün binlerce Filistinli tarafından son yolculuğuna uğurlandı.  

Görüntülenme: 1646 Tarih: 19 Aralık 2015 03:00
Gazze Halkı Şehidine Vefa Gösterdi

Gazze halkı şehidi omuzlarına alıp Han Yunus şehrinin ana caddelerinde sloganlar eşliğinde dolaştırdıktan sonra defnetti.

İslamî Direniş Hareketi  (Hamas)’ın askeri kanadı El-Kassam Tugayları yayınladığı mesajda dün işgal güçlerinin ateşiyle şehit olan El-Ağa’nın (20) kendisine bağlı mücahitlerden olduğunu duyurdu.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı sözcüsü Dr. Eşref Kudra dün yaptığı açıklamada, Cuma namazından sonra Gazze’nin güneyinde yer alan Han Yunus şehrinin doğusunda işgal güçlerinin göstericilere ateş açması sonucu Mahmud El-Ağa adındaki Filistinli gencin şehit olduğunu söyledi.

Dün Cuma namazından sonra Gazze sınırının değişik noktalarında gösteri ve yürüyüş yapan Gazzelilere karşı gerçek mermi, plastik mermi ve göz yaşartıcı bomba kullanan işgal güçleri bir kişinin şehit olmasına ve 40’tan fazla kişinin de yaralanmasına neden oldu.
 
Dün Batı Yaka’da 2, Gazze’de de 1 kişinin şehit olmasıyla Kudüs İntifadası'nda şehit sayısı 129’a yükselirken, bu süre içinde 15 bin kişi de yaralandı. 

fiem

Yorumlar