Haniye Şehid Mahmud El-Ağa’nın Cenaze Merasimine Katıldı

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, Kudüs İntifadası’nın üç ay gibi bir sürede birçok kazanıma imza attığını söyledi.  

Görüntülenme: 1340 Tarih: 20 Aralık 2015 06:02
Haniye Şehid Mahmud El-Ağa’nın Cenaze Merasimine Katıldı

Dün Han Yunus’ta işgal güçlerinin ateşiyle şehit olan El-Kasam Tugayları'na mensup şehit Mahmud El-Ağa’nın cenazesine katılan eski Başbakan İsmail Heniyye, Kudüs İntifadası’nın günlük yargısız infazları durdurduğunu, işgal askerlerine yönelik kahramanca yapılan feda eylemlerini artırdığını ve Batı Yaka’da işgal güçleriyle çatışma alanını genişlettiğini ifade etti.

Dün (18 Aralık) Cuma namazından sonra Gazze’nin sınır noktalarında Batı Yaka halkıyla dayanışmak ve Kudüs İntifadası'na destek vermek için yapılan gösterilere sert bir şekilde müdahale eden işgal güçleri 1 kişiyi şehit etti, 40’ten fazla kişiyi de yaraladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan El-Kassam Tugayları işgal askerlerinin ateşiyle şehit olan Mahmud El-Ağa’nın kendilerine mensup olduğunu ve El-Ağa'nın geçen yıl meydana gelen savaşta düşman tanklarından birine yönelik gerçekleştirdiği mayınlı eylemde şehit olan El-Kassam Tugayları’nın seçkin birliklerinden birine mensup Basim El-Ağa’nın kardeşi olduğunu duyurdu. 

fiem

Yorumlar