Hamas, İntifada Konusunda Filistin Yönetimi ve Fetih Örgütüne Uyarıda Bulundu

İslamî Direniş Hareketi (Hamas), uluslararası kimi karanlık çevre ve kirli ellerin Kudüs İntifadası’nı durdurmak için harekete geçtiğini belirterek, intifadayı korumak için ulusal dayanışma çağrısında bulundu.  

Görüntülenme: 1356 Tarih: 20 Aralık 2015 15:47
Hamas, İntifada Konusunda Filistin Yönetimi ve Fetih Örgütüne Uyarıda Bulundu

Hamas sözcüsü Sami Ebu Zuhri,  bugün (19 Aralık Cumartesi) basın açıklaması yaptı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan açıklamasında Ebu Zuhri, “İntifadayı durdurmak ve bitirmek için uluslararası karanlık kimi çevreler ve eller devreye girmiş durumda. Filistin Yönetimi'yle Fetih hareketinden bu oyunlara gelmemesini istiyoruz”  dedi.

Hamas sözcüsü Ebu Zuhri yaptığı açıklamada, intifadayla uyuşmayan yersiz ve gereksiz bazı tutumlar gördüklerine dikkat çekerek, intifadayı korumak ve desteklemek için ulusal dayanışma içinde olmak gerektiğini ifade etti.
 
Siyonist askeri kaynaklara yakınlığıyla bilinen Walla sitesi, Filistin Yönetimi'ne bağlı güçlerin, işgal hedeflerine yönelik eylem planı yapan onlarca Hamas mensubunu tutukladığını duyurmuştu.

Diğer taraftan yine aynı amaç için Ortadoğu Dörtlüsü'nü temsilen bir heyet önce işgal rejimine, ardından işgal altındaki Ramallah şehrine gelip Filistin Yönetimi'ndeki yetkililerle görüşmüştü. 
 
Gözlemciler heyetin şu anda durmuş bulunan barış görüşmelerini yeniden başlatmak ve Kudüs İntifadası’nı durdurmak için geldiğini belirtti.
 
Daha önce de ABD Dışişleri Bakanı John Kerry üst üste bölgeye gelmiş ve intifadanın bastırılması için hem işgal rejiminde hem de Filistin Yönetimi'nde görüşmeler yapmıştı. 

fiem

Yorumlar