Kadoori Üniversitesi'nde Çıkan Çatışmada Onlarca Filistinli Genç Yaralandı

Tulkerem kentindeki Filistin Teknik Üniversitesi-Kadoori'de işgal güçleriyle öğrenciler arasında yaşanan çatışmalarda onlarca genç mermilerle ve bombalardan çıkan dumanla yaralandı.  

Görüntülenme: 936 Tarih: 21 Aralık 2015 15:01
Kadoori Üniversitesi'nde Çıkan Çatışmada Onlarca Filistinli Genç Yaralandı

Hastane kaynakları, dün (20 Aralık Pazar) gerçek ve plastik mermilerle yaralanan ve işgal askerlerinin attığı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilenen çok sayıda kişinin hastanelere nakledildiğini bildirdi.

Kaynaklar, hastaneye kaldırılan dokuz gençten dördünün gerçek mermiyle ve üçünün plastik mermiyle yaralandığını, ikisinin de yoğun gaz nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdiğini söyledi.

Filistin Kızılayı, yaralı sayısının 45'e ulaştığını, 35'inin işgal askerlerinin attığı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiğini ve tedavilerinin olay yerinde yapıldığını ifade etti.

Plastik mermiyle yaralananlardan birinin ilkyardım görevlisi olduğu ve Tulkerem Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı belirtildi.

Yerel kaynaklar, çatışmaların işgal askerlerinin üniversite kampüsü içindeki atış alanında toplanmasıyla başladığını ve işgal askerlerinin ateş açarak üniversite binalarına doğru harekete geçtiklerini söyledi.

fiem

Yorumlar