Semir Kuntar'a Suikast Kararını Kim Aldı?

İşgal devleti İsrail, Suriye'nin başkenti Şam'ın Ceramana banliyösünde gerçekleştirilen Semir Kuntar'a yönelik suikastın sorumluluğunu birçok kanıta rağmen resmi olarak açıklamadı.  

Görüntülenme: 1670 Tarih: 21 Aralık 2015 00:33
Semir Kuntar'a Suikast Kararını Kim Aldı?

Suriye basınında Pazar sabahı çıkan haberlerde ise füzelerin Şam'ın Ceramana banliyösünde bir binayı vurduğu ve aralarında Hizbullah lideri Samir Kuntar'ın da bulunduğu birçok kişinin ölümüne sebep açtığı belirtildi.

İsrail, Kuntar'ı 1979 yılında gerçekleşen ve dört kişinin ölümüne sebep olan bir saldırıdan sorumlu tutuyor. İsrail mahkemeleri Kuntar'ı beş kez müebbet hapis cezasına çarptırmış; ancak 16 Temmuz 2008'de gerçekleşen esir takasından sonra serbest bırakılıp o tarihten sonra Hizbullah'a katılmıştı.

İsrail'in Kanal 10 televizyonunda ise siyasi ve askeri makamların Kuntar'a suikast ile ilgili bir açıklama yapmadığı belirtilirken, Semir Kuntar'ın İran ve Hizbullah adına İsrail'e karşı Golan üzerinden bir cephe açmayı planladığı ve buradan operasyon hazırlığında bulunduğu aktarıldı.

Fadi Abdulhadi ise Filistin basınına yaptığı açıklamalarda, Netanyahu'nun yeni Mossad başkanı Yossi Cohen'e 8 Aralık tarihinde önemli bir operasyon gerçekleştirme talimatı verdiğini ve Kuntar'a suikastın böyle planlandığını iddia etti.

Abdulhadi, İsrail'in Kuntar suikastının arkasında birçok hedefi olduğunu ve hiçbir sınır tanımadığını belirtti.

Yossi Cohen'in Mossad'ın başına atanmasından sonra, işgal devleti başbakanı Cohen'in ulusal güvenlik bakanıyken çok önemli işler yaptığını ve Mossad'ın başkanlığını yürütmek için hazır olduğunu belirtmişti.

 

İSLAMİANALİZ

Yorumlar