Barselona Üniversitesi'nden Şahsiyetli Karar

Barselona Üniversitesi İsrail'i boykot kararı aldı. Üniversitenin bu boykotu, işgal ile dolaylı veya dolaysız yoldan alakası bulunan bütün İsrailli üniversite ve kurumlarla ilişkilerin ve iletişimin kesilmesini ön görüyor.  

Görüntülenme: 1228 Tarih: 22 Aralık 2015 10:21
Barselona Üniversitesi'nden Şahsiyetli Karar

Üniversite, dünyanın çeşitli yerlerindeki belediyelerin, kurumların, üniversitenin ve yüzlerce kuruluşun bünyesinde bulunduğu "Irkçılık Olmayan Yerler" isimli uluslararası insiyatifin bir parçası olmayı kabul etti.

Filistin basınında ise bu haber, birçok Avrupa, Amerika, Afrika ülkesinde ve Avustralya'da faaliyet gösteren, İsrail için varlığı endişe sebebi haline gelen "BDS hareketinin" başarılarından birisi daha olarak görülüyor.

İspanya'da 2007 yılında kurulan BDS Hareketi, dayanışma ve farkındalığı arttırmaya yönelik çok sayıda eylem ve etkinlik gerçekleştirdi. Lobi faaliyetleri aracılığıyla iş dünyasında, kültürel ve akademik alanlarda İsrail'i boykot için teşvikte bulunan hareket, bu alanda birçok başarı elde etti.

Kanarya Adaları da, 2 hafta önce Uluslararası Filistin Halkı ile Dayanışma Gününde, Filistin Devleti Büyükelçisi Kefah Odeh'in ziyareti sırasında İsrail'i boykot kararı aldıklarını açıklamıştı.

BDS hareketi ve faaliyetleri Sevilla kenti ve diğer birçok İspanyol şehrinde ilgi ve destek buluyor. 

 

İSLAMİ ANALİZ

Yorumlar