UNRWA:''Gazzeli Gençlerin %80'i İşsiz.''

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA), yayınladığı ekonomi raporunda Gazze’deki ailelerin %47’sinde gıda güvenliğinin olmadığını belirtti.  

Görüntülenme: 1498 Tarih: 23 Aralık 2015 06:47
UNRWA:''Gazzeli Gençlerin %80'i İşsiz.''

“Gazze’de Olağanüstü Durum-Sayı 123” başlığıyla yayınlanan raporda Gazze’de yaşayan Filistinli ailelerden %47’sinde gıda güvenliğinin olmadığına dikkat çekilerek, bir önceki yıla göre yüzde ikilik bir artış olduğu kaydedildi.

UNRWA yayınladığı raporda Gazze halkının %49’unun ve mültecilerin de %45’inin 2013 yılana göre daha kötü şartlarda yaşadıklarını kaydetti.

Raporda ayrıca, gıda konusunda yaşanan sorunların temelinde dokuz yıldır devam eden ambargonun etkili olduğu belirtilerek, insan ve mal giriş çıkışlarına getirilen kısıtlamaların Gazze’deki yaşamı olumsuz etkilediği ve ailelerin gereken gıdaya ulaşmasını engellediği, uzun süren ambargonun da büyümeyi yavaşlattığı ve işsizliğin artmasına neden olduğu ifade edildi.

Gazze’deki işsizliğe de değinilen raporda, 2015 yılı verilerine göre işsizlik oranının %42,7’yi bulduğuna dikkat çekildi.

İşsizlik oranı mülteciler arasında %61’i bulurken, gençler arasında ise %80’e ulaşmış durumda.

fiem

Yorumlar