İspanya'da 25 Belediyeden Siyonist İsrail'e Kapsamlı Boykot

Boykot İçin Filistin Ulusal Komisyonu, İspanya’da 25 belediyenin işgal rejimi kurum ve kuruluşlarına yönelik kapsamlı boykot kararı aldığını duyurdu.  

Görüntülenme: 1453 Tarih: 23 Aralık 2015 20:18
İspanya'da 25 Belediyeden Siyonist İsrail'e Kapsamlı Boykot

İsrail’e boykot, yatırımları engelleme ve yaptırım uygulanması girişimlerine öncülük eden Boykot İçin Filistin Ulusal Komisyonu, İspanya’da birçok bölge ve belediyenin işgal rejiminin boykot edilmesi girişimlerine destek verdiklerini ifade ettiklerini belirtti.

Komisyonun Genel Koordinatörü Mahmud Nevacia yaptığı basın açıklamasında bu adımın, işgal rejimiyle ona bağlı belediyelerin dışlanması için “Irkçılığın olmadığı yerler” projesiyle yaptıkları girişimin ve bir yıldır İspanyol hükümetiyle sürdürdükleri görüşmelerin bir neticesi olduğunu söyledi.

Nevacia yaptığı açıklamada, İspanya’daki söz konusu kurumların işgal rejimindeki üniversite, enstitü ve araştırma merkezleriyle çalışmayı durdurma ve onlarla her türlü ilişkiyi sonlandırma kararı almalarının çok önemli olduğunu, bu kararın işgalciyi yalnızlaştırmaya katkı sağlayacağını ve maskesini düşüreceğini ifade etti.

Nevacia yaptığı açıklamada ayrıca, Ulusal Kampanyayla işgal rejimindeki ürünlerin boykot edilmesiyle başlayan boykotun daha sonra kapsamlı bir hale gelmesini hedeflediklerini, bunun sonunda da işgalcinin siyasi ve ekonomik olarak yalnızlaştırılmasını amaçladıklarını kaydetti.

fiem

Yorumlar