Siyonist Güçler Batı Yaka'da Tutuklamalara Devam Ediyor

Dün gece geç saatlerden sabaha kadar Batı Yaka’nın birçok şehrinde baskın ve aramalar yapan işgal güçleri 17 kişiyi tutukladılar.  

Görüntülenme: 979 Tarih: 24 Aralık 2015 22:56
Siyonist Güçler Batı Yaka'da Tutuklamalara Devam Ediyor

Batı Yaka’nın Nablus şehrine bağlı Beyta beldesine giren işgal güçleri yaptıkları aramaların ardından dört genci tutukladılar. Tutuklananlardan ikisi daha önceki yıllarda işgal rejimi zindanlarında kalmış ve serbest kalmış esirlerden.

Nablus’un doğusunda yer alan Askeru’l-Cedid Mülteci Kampına giren işgal güçleri burada da bir kişiyi tutukladılar.

İşgal güçlerinin baskın ve aramalar yapıp gençlere saldırmalarıyla başlayan çatışmada bir genç bacağından yaralandı.

Beyt Furik’te de baskınlar yapan işgal güçleri eski esirlerden birini tutukladı. Filistinli esir daha bir ay önce zindandan çıkmıştı.

Tubas şehrinde ise “Özgürlerin Vefası” esir takas anlaşmasıyla serbest kalıp Gazze’ye sürgün edilen Mustafa El-Müslimani’nin evine baskın yapan işgal güçleri, aileyi dışarı çıkarıp evde arama yaptıktan sonra oğlu Cihad’ı tutukladılar.

Daha önce de eve baskın yapan işgal güçleri uzun süredir tutuklamaya çalıştıkları ama bir türlü ulaşamadıkları oğullarından İyad’ı tutuklamıştı.

Tubas’ın şehrinin En-Nakkar mahallesine de baskın düzenleyen işgal güçleri 18 yaşında bir genci tutukladılar.

Kalkiliya, Tulkerem ve El-Halil şehirlerinde de baskın ve aramalar yapan işgal güçleri Tulkerem’den bir, El-Halil’de ise iki kişiyi tutukladılar.

fiem

Yorumlar