Gasıp İsrail Rejimi Şehidlerin Naaşlarını Ailelerine Teslim Etmiyor

Filistin Sağlık Bakanlığı işgal rejiminin 11’i çocuk ve biri de yaşlı olmak üzere halen 52 şehidin cesedini elinde bulundurduğunu belirtti.  

Görüntülenme: 809 Tarih: 24 Aralık 2015 09:34
Gasıp İsrail Rejimi Şehidlerin Naaşlarını Ailelerine Teslim Etmiyor

Bakanlık yetkilileri tarafından yapılan açıklamada 3 Ekim ile 23 Aralık tarihleri arasında şehit olanların cesetlerini gasp eden işgal askerlerinin bunların bir kısmını teslim ederken halen elinde 52 şehidin cesedini bulundurduğunu, en eski cesedin 8 Ekim’de şehit olan Sair Ebu Ğazale’ye ait olduğunu ifade etti. İşgalcilerin elinde bulunan şehit cesetlerinden birinin Eşrekat Katnani adında bir kadına ait olduğu belirtildi.

Bakanlığın verdiği rakamlara göre şehitlerden 18’i Kudüs’ten, 19’u El-Halil’den, 7’si Ramallah’tan, 4’ü Nablus’tan, 17’si Cenin’den, 3’ü ise Beytlahim ve Tulkerem’dendir.

İşgal rejimi dün (23 Aralık Çarşamba) gece geç saatlerde Ahmed Ebu’r-Rab ile Sadık Ğarbiyye’nin cesetlerini teslim etti. Şehitlerin cesetleri bir buçuk aydır işgal güçlerinin elindeydi.

Dün Kudüs’te biri haham iki Siyonist’in ölümüyle sonuçlanan feda eylemini gerçekleştirdikten sonra şehit olan İsa Assaf ile İnan Ebu Habse’nin cesetleri de işgal güçleri tarafından gasp edildi.

fiem

Yorumlar