Mustafa El-Bergusi:''Abbas Yönetimine Bağlı Güçleri Şiddetle Kınıyorum.''

Filistin Ulusal Girişim Başkanı milletvekili Mustafa El-Bergusi, El-Bire’de yapılan gösteriye sert müdahale edip engelleyenlerden tutumlarını gözden geçirmelerini isteyerek, yaptıkları bu baskı ve engellemenin kabul edilemez olduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 1142 Tarih: 25 Aralık 2015 11:15
Mustafa El-Bergusi:''Abbas Yönetimine Bağlı Güçleri Şiddetle Kınıyorum.''

Bugün (25 Aralık Cuma) ikindiden sonra Aksa Televizyonuna açıklama yapan Bergusi, olup bitenlerin çok garip ve sergilenen tutumun ulusal uzlaşıya aykırı olduğunu belirterek, gösterinin, aralarında FKÖ’ye bağlı örgütlerin de yer aldığı birçok hareket ve örgütün çağrısı üzerine yapıldığını ifade etti.

Gösteri ve yürüyüşe yapılan müdahaleyi garipsediklerini hatırlatan Bergusi, Filistin Yönetimi’ne bağlı güçlerin kameraların önünde halkı darp etmelerini de şiddetle kınadıklarını sözlerine ekledi.

İslami hareketlerle ulusal hareketlerin çağrısı üzerine bugün Beit El askeri geçiş noktasına doğru yapılan yürüyüş Abbas’a bağlı güçler tarafından engellendi. Göstericileri durdurmakla kalmayan bu güçler halkın arasına dalıp insanları darp edip arbede çıkardılar.

fiem

Yorumlar