Siyonist Rejim, Aruri'ye Suikast Mı Düzenleyecek?

Türkiye’den “diplomatik yollarla” gönderilen Aruri’nin güvenlik açığı nedeniyle İsrail İÇİN “kolay hedef” haline geldiği belirtiliyor… 

Görüntülenme: 1776 Tarih: 26 Aralık 2015 23:19
Siyonist Rejim, Aruri'ye Suikast Mı Düzenleyecek?

İsrail’in Gazze’ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara Gemisi’ne düzenlediği saldırının ardından Türkiye ile alabora olan ilişkiler geçtiğimiz günlerde Tel Aviv ile Ankara arasında imzalanan mutabakat ile yeni bir aşamaya geldi. Anlaşma uyarınca İsrail’in Hamas’lı yöneticilerin Türkiye’den gönderilmesini istemesinin ardından, Hamas’ın üst düzey komutanlarından Salih Aruri’nin Türkiye’den gönderildiği ortaya çıkmıştı. Aruri’nin Türkiye’den gönderilmesi, Siyonist İsrail’in farklı başkentlerde Hamas yöneticilerine düzenlediği suikastleri akıllara getirdi.

Ahmet Yavuz

İSRAİL İÇİN ÖN ŞART OLACAK KADAR ÖNEMLİ

İsrail’in, ticaretin yanında her türlü ilişki için istediği Türkiye ile “normalleşme” ön şartı olarak öne sürecek kadar önem vermesi Aruri’nin hayatı hakkındaki endişeleri bir kat daha artırıyor. 6 ay önce Türkiye’den gönderilerek savunmasız kalan Hamas askeri komutanlarından Salih Aruri için de, Siyonistlerin daha önce gerçekleştirdiği suikastlerin benzerinin uygulamasından endişe ediliyor. Bilindiği gibi İsrail, daha önceki yıllarda Hamas’ın önemli isimlerine farklı başkentlerde çeşitli suikastlar düzenlemişti.

Güvenli yer bulmakta zorluk çeken Hamas’lı komutanların bir çok kez  İsrail tarafından katledilmesi endişeleri haklı çıkarıyor…

İSRAİL’İN ŞEYH HALİL EL MABHUH VE CABARİ SUİKASTLARI

İsrail İstihbaratı MOSSAD, 2004 yılında, Hamas’ın üst düzey liderlerinden 42 yaşındaki İzzettin El Şeyh Halil’i Suriye’de arabasına bindikten sonra cep telefonunu çaldırarak arabasında bomba patlatarak şehit etmişti.

MOSSAD 2010 yılında Dubai’de ise çok sofistike bir suikast ile gündeme gelmişti. İsrail kökenli İngiliz, Alman, İrlanda ve Fransız pasaportları ile 11 kişi, farklı uçaklarla aynı gün Dubai’ye tenisçi kılığında gelerek otelde kalıp Hamas askeri lideri Mahmud El Mabhuh’u kas gevşetici ilaçla bayılttıktan sonra boğarak şehit etmişti.

İsrail yine İzzeddin Kassam Tugayları’nın komutanı Ahmet Cabari’ye 2012 yılında Gazze’de bir hava saldırısı düzenlemişti.

Türkiye’nin 10 vatandaşını  öldüren İsrail ile el altından yürüttüğü müzakerelerin basına sızması tartışmaları “Dostluk ve sınırdışı” tartışmalarını alevlendirdi. Gazze’yi müdafaa eden Hamas’ı askeri liderlerinden Salih Aruri’nin Türkiye’den 6 ay önce ayrıldığının ortaya çıkması ise İsrail’in daha önce Dubai’de Hamas Liderlerinden birine yaptığı suikastı akla getirdi. Gazze şeridinde denizden, karadan ve havadan abluka altına aldığı 1.5 milyon Filistinli Müslümanı ambargo ile yokluk, soykırım ve ölüme terk ederken, dış ülkelerdeki liderlerini ise güvensiz kaldıkları ülkelerde suikastlarla yok ediyor. Türkiye ile İsrail arasındaki anlaşmanın basına yeni sızmasına karşın, müzakerelerin başlaması için İsrail’in ilk şartı gereği Salih Aruri’nin 6 ay önce Türkiye’den ayrıldığı, ilk şartın yerine gelmesinin ardından Dışişleri’nin müzakereleri yürüttüğü ifade ediliyor.

HAMAS VE İHVAN, İSRAİL’E KURBAN MI!

Diplomatik kaynaklara göre Türkiye’de bulunan Hamas ve İhvan öncüleri, “Türkiye’yi zor durumda bırakmamak için, ülkeden ayrıldıklarına” dikkat çekiyor. Aruri’yi farklı kılan ise, İsrail’in 10 Türkü şehit etmesi ile siyasi ilişkileri en alt düzeye indiren Türkiye’nin, şimdi bu ilişkileri hem de “Devlet ve halk bazında” ileri düzeyde yeniden kurmak için, feda etmiş olabileceği ihtimalini öne çıkarıyor.  Aruri Türkiye’den ayrılmasına rağmen, Hamas Siyasi Lideri Halid Meşal’in Türkiye’ye sık sık ziyaretler yaptığı ise biliniyor. Ancak diplomatik kaynaklar, Aruri için hayat riskine dikkat çekiyor. Bilindiği gibi İsrail, daha önceki yıllarda Hamas’ın önemli isimlerine farklı başkentlerde çeşitli suikastler düzenlemişti. İşte o suikastlardan birkaç örnek:

İSRAİL’İN ŞEYH HALİL-EL MABHUH VE CABARİ SUİKASTLERİ

İsrail İstihbaratı Mossad, 2004 yılında Ariel Şaron döneminde, Hamas’ın Filistin dışındaki kısmını yöneten üst düzey liderlerinden 42 yaşındaki İzzettin El Şeyh Halil’i Suriye’de arabasına bindikten sonra cep telefonunu çaldırarak arabasında bomba patlatarak şehit etmişti. İsrail ve Hamas, 2010 yılında Dubai’de ise çok sofistike bir suikast ile gündeme gelmişti. Hem de, İsrail kökenli İngiliz, Alman, İrlanda ve Fransız pasaportları ile 11 kişi, farklı uçaklarla aynı gün Dubai’ye tenisçi kılığında gelerek lüks bir otelde Hamas askeri lideri Mahmud El Mabhuh’u kas gevşetici ilaçla bayılttıktan sonra boğarak öldürdükleri açıklanmıştı. İsrail yine İzzeddin Kassam Tugayları’nın komutanı Ahmet Cabari’ye 2012 yılında Gazze’de bir hava saldırısı düzenlemişti. İsrail’in, ticaretin yanında her türlü ilişki için can attığı Türkiye ile normalleşmek için ön şart olarak öne sürecek kadar önem verdiği ve 6 ay önce Türkiye’den ayrılarak savunmasız kalan Hamas askeri komutanlarından Salih Aruri için de benzer bir yöntemi uygulamasından endişe ediliyor.

milligazete

Yorumlar