İsrail Gazeteleri Türkiye'nin Gazze Ablukasının Kaldırılmasından Taviz Vermediğini Yazdı

İsrail'in ileri gelen gazeteleri Gazze ablukasının Türkiye ile İsrail arasında anlaşma sağlanmasını ve yeniden normal ilişkilere dönülmesini engellediğine dikkat çekti.  

Görüntülenme: 1199 Tarih: 27 Aralık 2015 22:19
İsrail Gazeteleri Türkiye'nin Gazze Ablukasının Kaldırılmasından Taviz Vermediğini Yazdı

Siyonist işgalcilere ait gazetelerin ileri gelen günlük gazetelerinden olan Haaretz, İsrailli yetkililerle görüşme masasına oturan Türkiyeli yetkililerin Gazze'ye insanî yardımların şartsız bir şekilde girmesine izin verilmesinde ısrarlı olduklarına dikkat çekerek Türkiye'nin İsrail ile askıya alınmış olan ilişkilerin yeniden başlaması için bunu kesin bir şart olarak gördüğünü dile getirdi.

Gazetenin uluslararası ilişkiler alanında muhabiri olan Barak Ravid yazdığı haberinde, Türkiyeli yetkililerin ilişkilerin yeniden başlaması için İsrail tarafının kendilerine Hamas'la ilişkilerin tamamen durdurulmasını şart koşmalarının da söz konusu olamayacağını dile getirdiklerine dikkat çekti.

Bu arada gazetede, İsrail'in Salih El-Aruri'nin Türkiye'den çıkarılmasını şart koşmasından da söz edildi. Ancak bu kişinin zaten uzun süreden beri Türkiye dışında yaşadığı hatırlatıldı.

Yine siyonistlerin önde gelen günlük gazetelerinden olan Maariv'de yayınlanan bir haberde de Gazze üzerindeki ablukanın kaldırılmasının Türkiye'nin ilişkilerin yeniden başlatılmasının üç şartından biri olarak gördüğü ve bu şartından vazgeçmediği dile getirildi. Gazetenin haberinde ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyib Erdoğan'ın yaptığı açıklamada Türkiye'nin bu üç şart üzerindeki ısrarını dile getirdiği belirtildi.

Gazetede bu konunun Türkiye ile ilişkilerin başlatılması için zorunlu şart olduğuna ve İsrail’in, bu şartın kabul edilmemesi durumunda ilişkilerin normalleştirilmesi konusunda bir işaret almadığına dikkat çekildi.

Görüşmelerin devam ettiği dönemde konuyu kendi pencerelerinden vererek Türkiye üzerinde bir algı operasyonu yapmaya çalışan İsrail medyasının bu kez gerçekleri yazarak kendi siyasetçilerini etkilemeye çalışmaları dikkat çekiyor. 

FİEM

Yorumlar