Filistinli Direniş Grupları Mısır'dan Hassan Hakkında Soruşturma İstediler

Filistinli direniş grupları Gazze'de bugün (27 Aralık Pazar) düzenledikleri son toplantının ardından yaptıkları açıklamada, Mısır yönetiminden geçtiğimiz Perşembe akşamı denizde Mısır tarafına birkaç metre geçtiği gerekçesiyle İshak Halil Hassan isimli bir gencin Mısır askerleri tarafından öldürülmesinin sorgulanmasını istediler.  

Görüntülenme: 913 Tarih: 28 Aralık 2015 11:42
Filistinli Direniş Grupları Mısır'dan Hassan Hakkında Soruşturma İstediler

Filistinli direniş gruplarının bugünkü toplantılarının ardından yapılan açıklamada İshak Halil Hassan isimli gencin sadece birkaç metre Mısır tarafına geçmesi gerekçesiyle Mısır askerleri tarafından yoğun bir şekilde saldırıya maruz kalmasının ve feci bir şekilde öldürülmesinin son derece üzücü bir olay olduğuna dikkat çekildi ve bu olay hakkında soruşturma açılması istendi.

Olaya şahit olanlar Mısırlı askerlerin 26 yaşındaki İshak Halil Hassan'ı böyle korkunç bir şekilde öldürdükten sonra sınırda nöbet tutan Filistinli askerlere ve Filistin sularında avlanmaya devam eden Gazzeli balıkçılara da zafer işareti yaptıklarını ve "sizi keseceğiz" diye bağırdıklarını dile getirdiler.

Filistinli direniş grupları düzenledikleri ortak toplantıdan sonra yaptıkları açıklamada ayrıca Batı Yaka ve Kudüs'te devam eden direnişi de selamladı ve üçüncü ayını doldurmak üzere olan bu direnişin siyonist işgale ve yerleşimciliğe karşı bir halk direnişi olduğunu vurguladılar. Açıklamada bu direnişin devam etmesi için her türlü desteğin verilmesinin de zorunlu olduğuna dikkat çekilerek, toplantıda bu mücadeleyi her yoldan destekleme konusunda da karar alındığı dile getirildi.

Açıklamada Gazze'de devam eden zor şartlar üzerinde de duruldu ve yapılan toplantıda bu zor şartların aşılması için hayati meselelerin çözümü konusunda yapılması gerekenlerin ele alındığı ve bu konuda da bazı kararlar alındığı ifade edildi.

fiem

Yorumlar