Gazze'de Cuma Günü Gerçekleştirilen Gösteride Yaralanan Bir Filistinli Şehid Oldu

Siyonist işgal güçlerinin, Gazze halkının Kudüs İntifadası'nı destek amacıyla düzenlediği gösterilerini bastırmak için düzenlediği saldırılarda yaralananlardan biri tedavide kurtarılamayarak bugün (28 Aralık Pazartesi) sabah hayatını kaybetti. 

Görüntülenme: 1462 Tarih: 28 Aralık 2015 16:29
Gazze'de Cuma Günü Gerçekleştirilen Gösteride Yaralanan Bir Filistinli Şehid Oldu

Filistin Enformasyon Merkezi'nin Gazze'deki muhabirinin verdiği bilgilere göre geçtiğimiz Cuma günü El-Bureyc mülteci kampının doğusunda düzenlenen gösteriye siyonist işgal güçlerinin silahlarla saldırı düzenlemeleri sebebiyle atılan mermilerle yaralanan Yusuf Ebu Sebbiha adında 48 yaşında bir Filistinli hastanedeki tedavisi esnasında kurtarılamayarak bugün sabahın erken saatlerinde hayatını kaybetti.

Verilen bilgilere göre Ebu Sebbiha'nın söz konusu saldırıda biri göğsüne, biri kaburgasına, biri de baldırına isabet eden üç mermiyle yaralanmış ve olaydan hemen sonra Deyru'l-Belah'taki Aksa Hastanesi'nde ameliyata alınmıştı. Fakat durumu iyileşmedi ve Şifa Sağlık Merkezi'ne nakledildi. Burada da yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve bugün sabah hayatını kaybettiği açıklandı.

Siyonist işgal güçlerinin, ateşkes anlaşmasına riayet etmeyerek Gazze'ye saldırılarını sürdürmeleri sebebiyle, bu bölgedeki ahalinin Kudüs ve Batı Yaka halkının mücadelesine destek amaçlı gösterilerine de saldırıları oluyor. O yüzden geçtiğimiz Cuma günü Cuma namazından sonra El-Bureyc mülteci kampının doğusunda düzenlenen destek gösterisine de Gazze sınırının ötesinden silahlarla ateş ederek müdahalede bulundular. Bu saldırıda Hani Refik Vehdan adında 22 yaşında bir Filistinli hayatını kaybederken 28 kişi de yaralandı. Bunlardan beşi Gazze'nin orta bölgesindendi. Yaralananlardan biri de bugün sabah hayatını kaybeden Yusuf Ebu Sebbiha idi.

fiem

Yorumlar