Israel Hayom Gazetesi'den Filistinli Eylemci İddiası

Yahudilerin Israel Hayom isimli gazeteleri, Filistinli bıçak eylemcilerinin hedef aldıkları askerleri, polisleri ve yerleşimcileri ne şekilde hedefe yerleştireceklerini ve nerelerinden hedef alacaklarını çok iyi bildiklerini, rastgele saldırmadıklarını yazdı.  

Görüntülenme: 1165 Tarih: 30 Aralık 2015 02:50
Israel Hayom Gazetesi'den Filistinli Eylemci İddiası

Gazete konuyla ilgili haberini işgal altındaki Kudüs'te yer alan Shaare Zedek Sağlık Merkezi'nin Çarpmalar Birimi Müdürü Dr. Ofer Merin'in verdiği bilgilere dayandırdı. Dr. Merin eylemcilerin hedeflerine yerleştirdikleri kişileri ne şekilde sıkıştıracaklarını, nerelerinden saldıracaklarını çok iyi tespit ettiklerine, bunun da tesadüfle olamayacağına, adeta gerekli çalışmayı fotoğraf üzerinden önceden yapmış gibi geldiklerine dikkat çekti.

Dr. Merin eylemcilerin hedeflerine yerleştirdikleri kişileri ne şekilde tehlikeye sokacaklarını çok iyi bildikleri için yaralıların hastanelere kaldırılmalarından sonra doktorların onları tedavide çok zorluk çektiklerini dile getirdi.

14 Aralık'ta Maariv gazetesinin yayınladığı bir haberde de, bıçaklı saldırılara hedef olan kişilerin boyunlarından ve göğüslerinin üst kısımlarından hedef alındıklarına dikkat çekilmiş, bu tarz saldırıların da tesadüfi olamayacağı ve tedavide kurtarılmalarında zorluk çekildiğine işaret edilmişti.

fiem

Yorumlar