İşgal Rejimi Şehitlere Otopsi Yapılmasını Engellemek İstiyor

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim üyesi İzzet Er-Reşak, Siyonist işgal rejiminin teslim ettiği şehit cesetleri üzerinde aileleri tarafından otopsi yapılmasını engelleyenlerin, işgalcinin cinayetlerini örtmeye ortak olduğunu belirterek, bunun sorumluluktan kaçmaktan başka bir şeye işaret etmediğini söyledi.  

Görüntülenme: 1254 Tarih: 30 Aralık 2015 04:28
İşgal Rejimi Şehitlere  Otopsi Yapılmasını Engellemek İstiyor

Konuyla ilgili açıklama yapan Hamas lideri Er-Reşak, şehitlerin çoğunun infaz edildiklerini veya ağır yaralı halde iken kaçırıldıklarını, dolayısıyla otopsinin yapılmamasının katilleri tespit edip yargılanmalarının önünü kestiğini ifade etti.

Filistin Yönetimi’nden işgalcinin cesetleri teslim ederken dayattığı şartları kabul etmemesini isteyen Er-Reşak, insan hakları kuruluşlarından da bu cinayetleri belgelemelerini talep etti.

İşgal rejiminin teslim ettiği şehit cesetlerinin otopsisini yapmak isteyen şehit yakınlarının Filistin Yönetimi’nce engellenmesi büyük tepkilere neden olurken, hukukçular ve insan hakları aktivistleri Özerk Yönetimden bu konudaki sorumluluklarını yerine getirmesini talep ettiler.

Yapılan baskılar üzerine elinde bulundurduğu şehitlere ait cesetlerin bir kısmını teslim eden işgal rejimi, şehit ailelerine otopsi yapmamalarını şart koşuyor.

El-Cezire televizyonu daha önce yayınladığı belgeselde Filistinli ailelere dayanarak işgal rejiminin verdiği cesetlerin dondurulmuş olduğunu, bunların çözümü için iki üç gün beklemek gerektiğini, bunu gören ailelerin bu kadar süre beklemek istemediğinden otopsi yapmadan şehitleri defnettiğini belirtti.

Televizyona konuşan şehit ailelerinden bazıları, otopsi yapmama şartını kabul etmediklerini belirterek, işgalcinin şehitlerin organlarını çaldıktan sonra onları dondurduğunu ve bunun için teslim ettiği gece içinde defnedilmelerini şart koştuğunu ifade ettiler.

Organ çalma konusunda sicili bozuk olan işgal rejiminin daha önce de birçok şehidin organını çaldığı belgelenmişti.

fiem

Yorumlar