Ürdünlü Esnafın İsrail Bayrağını Yere Çizmesi Polisi Rahatsız Etti

Ürdün Güvenlik Güçleri, Ürdünlü Abdülfettah Jaron’u Filistin halkına zulmeden ve Filistin’i işgal eden İsrail’e hakaret amacıyla iş yerinin girişindeki zemin üstüne (çiğnenmesi için) İsrail bayrağı yapması sebebiyle gözaltına aldı ve bayrağı sildi.  

Görüntülenme: 957 Tarih: 31 Aralık 2015 03:25
Ürdünlü Esnafın İsrail Bayrağını Yere Çizmesi  Polisi Rahatsız Etti

Ürdün Güvenlik Güçleri Salı günü bir iş yerinin zeminine çizilmiş olan İsrail bayrağını hakaret olduğu gerekçesiyle sildi. Ürdünlü Abdülfettah Jaron, sahip olduğu her şeyi kaybetmek pahasına da olsa İsrail’e karşı mücadele etmeyi sürdürmeye ahdettikten sonra iş yerinin girişinde zemine İsrail bayrağını çizmiş ve boyamıştı.

İsrail radyolarında da yer alan habere göre Ürdün polisi Ürdünlü Abdülfettah Jaron’u gözaltına aldı. Ürdün’ün kuzeyindeki İrbid şehrinde bir parfüm dükkanını işleten Jaron, Ürdün askerlerinin gelerek yerdeki İsrail bayrağını sildiklerini ve kendisini de polis karakoluna götürdüklerini ifade etti. Jaron kendisine bunu bir daha tekrarlamayacağını taahhüt eden 3 bin dinar değerinde bir kağıt imzalatıldığını ve bu davranışın dost bir devlete karşı işlenmiş bir suç olduğunu söylediklerini belirtti.

Resmi taraflardan konuyla ilgili bir açıklama gelmezken, Jaron ise Filistin’e yaptıklarına karşı bir tepki olarak İsrail’e hakaret amacı taşıyan eylemlerini sürdüreceğini, yaptığı eylemi de tekrarlayacağını, üstelik bu hususta şehirdeki diğer tüccarlarla da dayanışma halinde olarak onları da bunu yapmaya teşvik edeceğini söyledi.

 

İSLAMİANALİZ

Yorumlar