Hamas İntifada'ya Hız Mı Verecek?

Lübnan’da yayın yapan El-Ahbar gazetesinin “Kudüs Direnişi” hakkında yayımladığı yazıda Hamas’ın Filistin Direnişi uğruna feda operasyonlarını yaptığı bildirildi. 

Görüntülenme: 1017 Tarih: 31 Aralık 2015 01:42
Hamas İntifada'ya Hız Mı Verecek?

Kudüs Direnişi ile ilgili olarak kaleme alınan, Filistin’deki son durum ve intifadaya dair önemli bilgiler içeren yazının tam metni şöyle:

“Direnişin üzerinden 3 ay geçti. Bu süre zarfında feda eylemleri yapıldı. Feda eylemleri soğuk silahlar veya araçlarla bireysel olarak yapıldı. Bazı eylemler de planlı bir şekilde organize edilerek gerçekleşti.

Direniş grupları Batı Şeria’yı operasyon mekânı olarak görüyorlar. Orada gerçekleşen direniş yöntem ve araç- gereç bakımından Gazze’den farklıdır. Bu operasyonları gerçekleştirenler feda eylemi yapanlardır. Onlar da yeni yöntemlerle düşmanla mücadele etme kararı almışlardır. Bu yöntem, eskiden beri Batı Şeria’da yaşayan Filistinlilerin kullandığı bir yöntemdir. Buna ilaveten Hamas gibi bazı direniş grupları da Siyonist rejime karşı askeri girişimlerde bulunmaya başlama kararı almışlardır. Feda eylemleri de bu askeri girişimlerin içerisinde yer almaktadır.”

Bu karar uygulama aşamasındadır. Batı Şeria’da saklanan Hamas’a bağlı gruplara işgal altındaki Filistin topraklarında önceden belirlenmiş yerleri hedef almaları yönünde emirler verildi.

Kudüs grubunun görevi, çatışmaların yaşandığı bölgelerden uzak mekânlara ve 1948 yılında işgal edilen yerlere operasyon düzenlemektir. Hatırlanacağı üzere Kudüs direnişinin üzerinden 92 gün geçti ve şuana kadar direniş 142 Filistinli şehit verdi.”

rasthaber

Yorumlar