Siyonist Subaylar Kassam Tugaylarının Gelecekteki Savaşa Nasıl Hazırlandığını Açıkladı

Siyonist işgal ordusunda görev yapan üst rütbeli bir subay, İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı durumundaki İzzeddin El-Kassam Tugayları’nın İsrail ordusuyla yaşanabilecek yeni savaşlara hazırlandığını, bunun için de tünel ve füze alanlarında ciddi çalışmalar yaptığını söyledi.  

Görüntülenme: 1947 Tarih: 01 Ocak 2016 16:43
Siyonist Subaylar Kassam Tugaylarının Gelecekteki Savaşa Nasıl Hazırlandığını Açıkladı

İşgal rejimi askeri istihbaratına yakınlığıyla bilinen Walla sitesi, ordunun Gazze ile ilgilenen güney bölgesi komutanlığında görev yapan subaylara dayanarak verdiği haberde, Hamas’ın şu anda füzelerinin menzilini artırmak için çalıştığını ve elindeki füzeleri İsrail’in her yerini vurabilecek kapasiteye getirmek istediğini belirterek, tersanesini geliştirmekle meşgul olan Hamas’ın şu anki durumu daha da gerginleştirmek istemediğini iddia etti.

Walla sitesine konuşan subay, 2014 yılında meydana gelen savaşın ardından Hamas’ın muhtemel bir savaş için saldırı yönünde çalışmalar yaptığını kaydetti.

Kassam’ın son savaşta ciddi zarar gördüğünü iddia eden Siyonist subay, Kassam savaşçılarının Gazze’ye yakın Yahudi yerleşkelerine doğru tünel kazmayı sürdürdüklerini, ancak İsrail’in tünellere karşı kullandığı teknolojiyi hesaba kattıkları için Gazze sınırındaki ayırım duvarının arkasına geçmediklerini hatırlattı.

Siyonist subay ayrıca, 2014 yılında meydana gelen savaştan sonra Kassam’ın füzelerinin menzilini artırdığını, geçen süre içinde test için onlarca füzeyi denize doğru fırlattığını, bu durumun İsrail’in uyguladığı ambargo ile Mısır’ın tünellere karşı sürdürdüğü savaşın Kassam’ın çalışmalarını engelleyemediğini ortaya koyduğunu ifade etti.

Kassam Tugayları, düşmana karşı etkinliği ortaya çıkan füzelere özel bir önem veriyor. Son savaşta Gazze’den oldukça uzak olan Hayfa’yı ve Tel Aviv’deki uluslararası hava alanını füzelerle vuran Kassam Tugayları, yüz binlerce Siyonisti evlerine hapsetmiş, birçok hava yolu şirketinin seferlerini iptal etmelerine neden olmuştu.

fiem

Yorumlar