AGD Başkanı Turhan:''Mekke’nin fethini anlatırken Kudüs’ü unutmayacağız.''

Mekke’nin Fethi’nin 1385. yıl dönümü münasebetiyle Anadolu Gençlik Derneği tüm yurtta fetih programı düzenledi.  

Görüntülenme: 1361 Tarih: 02 Ocak 2016 23:59
AGD Başkanı Turhan:''Mekke’nin fethini anlatırken Kudüs’ü unutmayacağız.''

81 il, 600 noktada gerçekleşen ve büyük bir coşkuyla geçen fetih programlarına on binlerce vatandaş katıldı.

İNSANIMIZA BATI’NIN DEĞERLERİ DAYATILIYOR

Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan, Antalya’da gerçekleşen fetih programına katıldı. Turhan burada yaptığı konuşmada, “300 yıldır bu toprakların çocuklarına ‘insan insanın kurdudur’ diyen Batı’nın ürettiği paradigmalar sistemli bir şekilde medeniyet olarak dayatılmaya çalışıldı. Tertemiz zihinlere yaptıkları yüklemelerle bireyselliği ön plana çıkarttılar, aile hızla çözüldü. Sekülerizmi, pozitivizmi merkeze aldılar, ahlâk ve maneviyattan yoksun bir nesil oluştu. Gelişen kitle iletişim araçlarıyla neslin üzerine her türlü kokuşmuşluğu boşaltıyorlar. İşte bu gece, binlerce gencimizin kanına girecekler. Belki ilk defa bir gencimizin alkolle ya da bir başka kötülükle buluşmasını sağlayacaklar” dedi.

MEKKE’NİN FETHİNİ ANLATIRKEN KUDÜS’Ü UNUTMAYACAĞIZ

Mekke’nin Fethi’ni kutlarken unutmamamız gereken bir diğer şehrin de Kudüs olduğunu aktaran Turhan, “İşte bizim peygamberimiz Hazreti Muhammed (sas)’i Müslüman olsun ya da olmasın bütün insanlar Önder kabul etmelidir. İnsanların kurtuluşu ancak ve ancak Hazreti Muhammed (sas)’e tabi olmakla mümkündür. Yoksa insanı bekleyen hüsrandan başka bir şey değildir. Mekke’nin Fethi’ni anlatırken unutmamamız gereken bir diğer şehir de Kudüs’tür. Efendimiz (sas), ‘Mescid-i Aksa’ya gidin ve içinde namaz kılın. Eğer oraya gidemez ve içinde namaz kılamaz iseniz kandillerinde yakılmak üzere oraya zeytinyağı gönderin’ buyurmuşlardır. Elbette burada zeytinyağı bir semboldür. Efendimiz(sas) henüz o zaman için fethedilmemiş Kudüs’ün ve Mescid-i Aksa’nın önemini bildirmek bu hadisi beyan etmiştir. Bize düşen tarih boyunca vahyin, tebliğin ve mücahedenin merkezi olmuş bir beldeye sahip çıkmak, oranın bir İslam şehri olması için her türlü desteği o topraklara vermektir. Kudüs tarih boyunca birkaç kez Batılıların eline geçmiştir. Onlar Kudüs’e geldiklerinde her seferinde Müslümanları, hatta kendi mezheplerinden ya da kendi ırklarından olmayan insanları katletmişlerdir. Ancak Müslümanlar her seferinde Kudüs’ü fethettikten sonra onların hepsini affetmiştir. Çünkü İslam, esenlik demek, barış demek, sulh demek, selam demektir” şeklinde konuştu.

CİHATSIZ FETİH OLMAZ

Fetihin kapıları, kilitleri, kalpleri açmak olduğu dile getiren Turhan, cihatsız fetih olmayacağını vurgulayarak, şunları kaydetti: “Fetih,  kula kulağa hayır diyerek zalim diktatörlere, zulüm getiren ideolojilere ‘hayır’ diyerek yürekleri âlemlerin rabbiyle buluşturmaktır. Fetih izzet ve şerefle bütün insanları tanıştırma mücahedesidir. Bu kutlu gayede karşısına çıkanlarla en güzel şekilde mücahede etmektir. Allah’ın bir ismi de Fettah’tır. Fettah, Hakk’a yönelen insanların kalbini imana açan, bütün zorlukları ortadan kaldıran, her işinde üstün gelen, kudretiyle kullarına fetihler nasip eden, fethin kapılarını Müslümanlara açan demektir. İster insanı hakikatle buluşturan yüreklerin fethi olsun ister zalimlerin yıkılarak fitnenin bertaraf edilmesi olsun, cihadsız fetih olmaz. Tekrar ediyorum: Cihadsız fetih olmaz. Fetih işgal değildir. İşgal; sömürmek, talan etmek, köleleştirmek, tahakküm etmek, zenginlik kaynaklarına hâkim olmak için yapılır, fethin gayesi ise; imar etmektir, zulmün önüne geçmektir, zayıfların mallarını ve haklarını teminat altına almaktır, insanları kendi inançlarını ve hayatlarını belirleme noktasında özgür iradeleriyle baş başa bırakmaktır.”

İSLAM COĞRAFYALARI ATEŞ ÇEMBERİ İÇİNDE

Ankara’da fetih programına katılan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç ise İslam coğrafyalarında yaşanan çatışmalara dikkat çekti. Türkiye’nin ve İslam Coğrafyalarının ateş çemberine döndüğünü bildiren Tongüç, “Mekke’nin Fethine giderken yolda Peygamberimizin bir Köpeğin yavrularını doyurduğunu görmüş ve ordu fethe giderken bu hayvanlara bir engel olmaması için Bir Sahabeyi başlarına bekçi dikmiştir. İşte bu Merhametin zirvesidir. Demokrasi için Irak’ı yerle bir edenler 1.5 milyon Müslüman’ı katletti Sokakta anneler Çocuklarının ölüsünü köpeklerin ağzından alamadılar. Onların sahte demokrasilerini reddediyoruz. Gerçek medeniyet temeli sevgi ve Şefkat olan İslâm Medeniyetidir. AGD ‘insanların en Hayırlısı insanlığa Faydalı olandır’ anlayışını çalışmalarında baş tacı etmiştir. Bütün Gençlerimizi Önce Ahlak ve Maneviyat bayrağı Altında toplamak için gece gündüz çalışmaktadır. Batı’nın çökmüş yıkılmak üzere olan değerlerinde değil Hakkı Üstün tutan kendi değerlerimizde ve Medeniyetimizde aramalıyız  Millî Görüş bunun için çalışmakta milletimize öncülük etmektedir” diyerek uyarılarda bulundu.

 

Kaynak : Milli Gazete

Yorumlar