Filistin Eğitim Bakanlığı Gazze'de Yıkılan Okulların Yeniden Yapılması İçin Gösteri Düzenledi

Gazze'deki Eğitim ve Yüksek Öğretim Bakanlığı, uluslararası topluma seslenerek Gazze Şeridi'ne uyguladığı ablukayı kaldırması için işgal rejimine baskı yapmasını ve 2014'teki savaşta yıkılan okulların yeniden yapılmasını istedi.  

Görüntülenme: 1389 Tarih: 04 Ocak 2016 00:25
Filistin Eğitim Bakanlığı Gazze'de Yıkılan Okulların Yeniden Yapılması İçin Gösteri Düzenledi

Bakanlığa bağlı Halkla İlişkiler İdaresi, bugün (4 Ocak Pazartesi) Gazze'nin doğusundaki Eş-Şucaiyye Mahallesi'nde bulunan Cemal Andunnasır Lisesi'nin enkazı üzerinde protesto gösterisi düzenledi. Gösteriye Eğitim ve Yüksek Öğretim Bakanlığı Vekili Enver El-Ber'avi, Filistin İnsan Hakları Merkezi Başkanı Raci Es-Surani, öğretmenler ve öğrenciler ile sivil toplum temsilcileri katıldı.

Gazze Şeridi'nde işgal ordusu tarafından savaşta yıkılan okulların yeniden yapımının gecikmesinden işgal rejiminin sorumlu olduğunu belirten El-Ber'avi, uluslararası topluma ve insan hakları örgütlerine üzerlerine düşen görevi yerine getirmeleri çağrısında bulundu.

Ablukanın 55 okul projesini aksattığına işaret eden El-Ber'avi, söz konusu projelerden beşinin tamamen yıkılan okulların yeniden inşası projeleri olduğunu ifade etti.

Bakanlığın çalışmalarını sürdürerek işgal rejiminin planlarını başarısız kılacağını kaydeden El-Ber'avi, okulların yeniden inşası ve onarımıyla ilgili projelere finansal destekte bulunan ülkelere teşekkür etti.

fiem

Yorumlar