Yahya Ayyaş'ın Şehadet Yıldönümünde Hamas'tan Açıklama

İslami Direniş Hareketi (Hamas), mühendis komutan Yahya Ayyaş'ın şehadetinin 20'nci yıldönümünde şehit komutanın ve El-Kassam Tugayları kurucularından olan öğrencilerinin yolundan yürümeye devam edeceğine söz verdi.  

Görüntülenme: 1357 Tarih: 05 Ocak 2016 14:33
Yahya Ayyaş'ın Şehadet Yıldönümünde Hamas'tan Açıklama

Hamas Hareketi, Kudüs İntifadası'na öncülük eden gençlerin şehit komutan Yahya Ayyaş'ın öğrencileri olduğunu ifade etti.

Hamas Hareketi sözcülerinden Hüsam Bedran, dün akşam (4 Ocak Pazartesi) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan bildiride, şehit komutan Yahya Ayyaş'ın planladığı şehadet eylemlerinin hikayelerinin direnişçilerin kulaklarında yankılanmaya devam ettiği belirtildi.

Şehit Yahya Ayyaş'ın şehadet eylemlerinde verimli Filistin topraklarının ürünlerini kullandığını ifade eden Bedran, Kudüs İntifadası'na öncülük eden gençlerin de aynı pınardan beslendiklerini söyledi.

Yahya Ayyaş'ı dünyaya getirip büyüten Filistinli annenin yirmi yıl boyunca onun gibi birçok yiğit yetiştirdiğini kaydeden Bedran, şehit komutanın "Yahudiler bedenimi Filistin'den ayırabilirler fakat ben Filistin halkına Yahudilerin asla söküp atamayacakları bir şey ekmek istiyorum" sözünün Filistinlilerin kalplerinden ve akıllarından çıkmadığını ifade etti.

İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın ünlü komutanı Yahya Ayyaş, 5 Ocak 1996'da işgal güçleri tarafından Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahya'da şehit edildi.

fiem

Yorumlar