Kassam Tugayları Yayınladığı Videoyla İsrail'e Büyük Bir Darbe Vurdu

“Hamas tarafından esir alınmak ve o tecrübeyi yaşamak istiyorum…” İşgalci İsrail askerlerinden birinin Kassam Tugayları tarafından Gilad Şalit hakkında yayınlanan videoyu izledikten sonra yaptığı yorum… İsrailli askerin yorumu, Siyonistlerin yayınlanan videodan sonra yaşadığı hayreti gözler önüne seriyor.  

Görüntülenme: 1827 Tarih: 05 Ocak 2016 13:02
Kassam Tugayları Yayınladığı Videoyla İsrail'e Büyük Bir Darbe Vurdu

İsrail’de yayın yapan Haaretz gazetesinde konuyla ilgili yer alan ifadelerde, videonun yayınlanması için böyle bir zamanın seçilmesinin tesadüf olmadığı, hem Hamas’ın Filistinliler nezdindeki, özellikle de Gazze’deki konumunu güçlendirmeyi, hem de İsrail’de kamuoyunu etkilemeyi hedeflediği belirtildi. Gazetede ayrıca Hamas’ın 2’si sivil olmak üzere 4 İsrailliyi daha esir aldığını iddia ettiği, ancak durumları hakkında bilgi verecek durumda olmadığı ifade edildi.

“0404” Siyonist internet sitesinde ise Hamas’ın rehineler ve cesetlerle ilgili müzakerelerin bir an önce başlamasını sağlamak için İsrail’deki kamuoyunu ayağa kaldırmayı hedeflediği, bu yüzden bu videoyu yayımladığı belirtildi. Siyonist bir gazeteci ise konuyla ilgili yorumunda “Kassam savaşçıları psikolojik savaş yöntemini kullanarak Hadar Goldin ve Oron Şaul’un ailelerini etkilemeyi hedefliyorlar” dedi.

Güçlü bir tokat

Siyonist bir yerleşimci ise videonun yayınlanmasını “Şabak’a indirilmiş bir tokat” olarak yorumladı. İsrailli yerleşimci “Görüntülere göre Şalit evin dışına çıkıp barbekü yapacak kadar rahat olmasına rağmen 5 sene boyunca esir kaldı ve kurtarılamadı” dedi.

İşgal ordusundaki bir asker ise “Hamas’a esir olmak isterdim. Görünen o ki, Şalit bizden daha iyi yemekler yemiş” dedi.

Şalit’in ailesi ise yayınlanan videoyu “çarpıtılmış” olarak tanımladı ve “Kassam savaşçılarının yayınladığı bu görüntüler 5 buçuk sene boyunca her an yaşadığı ölüm korkusunun üzerini örtüyor” dedi.

İsrail’de yayın yapan Kanal 2 televizyonu ise “Herkes Şalit’in yer altında bir tünelde tutulduğunu zannederken görüntüler onun bir evin bahçesinde barbekü yaptığını gösteriyor. Videoda psikolojik durumu da iyi gözüküyor” dedi.

Beyin Savaşı

Palinfo Haber Merkezi’nin Siyonistlerle ilgili dosyalardan sorumlu analisti ise Kassam Tugaylarının video kaydı üzerinden başta İsrailli esirler olmak üzere çok çeşitli konularda mesaj vermeyi amaçladığını söyledi. Analist videonun özellikle de Oron Şaul’un annesinin İsmail Heniyye’den oğlunun hayatta olup olmadığı hususunda açıklama yapmasını talep ettiği ve İsrail’in de askerlerin ölü oldukları iddiasının yalnızca bir iftiradan ibaret olduğu yönünde açıklama yaptığı günlerde yayınlandığını söyledi.

Analist videonun özellikle de işgalcilerin başarısızlıklarının üzerini örtmek için “Şalit Gazze’de değildi” iddialarının ardından işgal devletine indirilmiş bir tokat niteliğinde olduğunu söyledi.

Ayrıca analist Kassam Tugaylarının Şalit’i kaçıran ve 5 sene boyunca hayatta kalmasını sağlayan “gölge birim”i alenen yayınlamasını Kassam Tugaylarının “beyin savaşı”nda ortaya koyduğu bir başarı olarak niteledi.

Kassam Tugaylarının Siyonist esirlere karşı ahlaki bir tavır sergilediklerini, buna mukabil işgalcilerin ise Filistinli esirlere insanlık dışı davrandığını ifade eden analist, özellikle de Kudüs İntifadasının yaşandığı böyle günlerde bu videonun yayınlanmasının Siyonistlere psikolojik baskı olması açısından yerinde bir adım olduğunu ifade etti.

 

İSLAMİANALİZ

Yorumlar