Hamas Temsilcisinden Lübnan Ordusu İstihbarat Başkanına Kritik Ziyaret

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Lübnan temsilcisi Ali Bereke başkanlığındaki bir heyet, Lübnan Ordu İstihbaratı Başkanı General Edmond Fazıl ile görüştü.  

Görüntülenme: 1201 Tarih: 05 Ocak 2016 02:03
Hamas Temsilcisinden Lübnan Ordusu İstihbarat Başkanına Kritik Ziyaret

Heyette Hamas Hareketi'nin Lübnan'daki siyasi temsilcisinin yardımcısı Ahmed Abdulhadi, medya sorumlusu Rafet Murra ile siyasi ilişkiler sorumlusu Ziyad Hasan'ın yer aldığı, görüşmeye Lübnan tarafından da Ordu İstihbaratı'ndan General Sübeyl Huriye'nin katıldığı ifade edildi.

Görüşmede Lübnan'daki ve özellikle de Filistin mülteci kamplarındaki durumun ele alındığı, Lübnan'daki toplumsal barışın, kampların ve çevresinin güvenliğinin korunması gerektiğinin vurgulandığı bildirildi.

Hamas temsilcisi Ali Bereke, görüşmede Lübnan ve Filistin halkları arasındaki kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi için Filistinli gruplarla Lübnan devlet kurumları arasındaki işbirliği ve koordinasyonun önemine dikkat çekti.

Bereke, Lübnan'daki Filistinli varlığının korunması ve krizlerden uzak tutulması gerektiğine de işaret etti.

Hamas sözcüsü, Filistinli mültecileri bulundukları ülkelere kalıcı olarak yerleştirme projelerini reddettiklerini ve dönüş hakkına bağlı olduklarını bir kez daha vurguladı.

fiem

Yorumlar