Washington Post: “İsrail Ordusu Filistinlileri Katlediyor”

ABD’de yayınlanan Washington Post gazetesi, İsrail ordusunun Filistinlilere karşı öldürücü saldırılarını artırdığına dikkat çekerek, işgal ordusunun Doğu Kudüs, Batı Yaka ve Gazze sınırında intifadayı bastırmak için gerçek mermi dahil her türlü yolu denediğini belirtti.  

Görüntülenme: 1027 Tarih: 06 Ocak 2016 01:57
Washington Post: “İsrail Ordusu Filistinlileri Katlediyor”

Gazete verdiği haberde, İsrail’in saldırılarını artırmasına karşın Filistinlilerin protestolarını sürdürdüğünü kaydetti.

Gazetenin Kudüs muhabiri tarafından hazırlanan haberde, çıkan çatışmalarda işgal güçlerinin 46 kişiyi tek kurşunla kafa veya göğüslerinden vurarak öldürdüğü hatırlatılarak, bu şekilde öldürmelerin askerlerin göstericileri kasten vurduklarına işaret ettiği ifade edildi.
 
Yayınlanan haberde belirtildiğine göre Ekim ayından şimdiye kadar 1887 kişi işgalci askerlerin kurşunlarıyla yaralanırken, 3105 kişi de plastik mermilerle yaralandı. Atılan gaz ve ses bombaları nedeniyle tedavi görenlerin sayısı ise 10 bini geçti.
 
Resmi rakamları baz alarak bilgi veren gazeteye göre Filistinli gençlerin bıçaklı ve araçlı eylemleri sonucu 21 İsrailli hayatını kaybederken yüzlerce kişi de yaralandı.

İşgal rejimindeki yetkililere dayanarak bilgi veren gazete muhabiri, İsraillilerin şu anda “yalnız kurt” saldırısı tehdidiyle yaşadıklarını belirterek, İsrail’in askerlere yargısız infaz amacıyla ateş açmasına izin verdiğini ifade etti.

Gazete, Filistin Ulusal Girişim Hareketi Genel Sekteri Mustafa El-Bergusi’nin ifadesini aktararak, El-Bergusi'nin “Filistinlilerin hayatı ucuz. İsrailli askerler hiçbir kurum tarafından yargılanmıyor ve sorgulanmıyorlar. Dünya, Amerikalı diş doktorunun Zimbabve’de öldürdüğü aslan için gösterdiği tepkiyi İsraillilerin Filistinlileri öldürmesine göstermiyor” dediğini nakletti. 

fiem

Yorumlar