Siyonist Asker Nasıl Öldü?

İsrail basını tatbikatta Yişai Rosales isminde 23 yaşındaki bir askerin yakınına havan mermisi düşmesi sonucu öldüğünü açıkladı. Ancak Rosales'in tatbikatta olmadığı ve Hizbullah'ın gerçekleştirdiği saldırı sonucu hayatını kaybettiği yönünde iddialar da var...  

Görüntülenme: 835 Tarih: 06 Ocak 2016 16:57
Siyonist Asker Nasıl Öldü?

İsrail ordusu Salı günü ağır silahlarla Tse'elim askeri üssünde gerçek mermilerin ve askeri ekipmanların kullanıldığı bir tatbikat gerçekleştirdi. İsrail basını bu tatbikatta Yişai Rosales isminde 23 yaşındaki bir askerin yakınına havan mermisi düşmesi sonucu öldüğünü açıkladı. Ancak Rosales'in tatbikatta olmadığı ve Hizbullah'ın gerçekleştirdiği saldırı sonucu hayatını kaybettiği yönünde iddialar da var.
 
Palestine Today'de çıkan haberde konuyla ilgili açıklama yapan bir İsrailli subayın bahsi geçen taburun Hizbullah'ın İsrail'e yönelik saldırısının ardından Lübnan'a yönelik saldırı gerçekleştirdiğini ve tatbikata katılmadıklarını belirtti. Hizbullah'tan yapılan açıklamada İsrail askeri devriyesine gerçekleşen saldırının ardından İsrail'in saldırıda yalnızca bir buldozerin hedef alındığı açıklamasına dikkat çekilerek işgal devletinin bu konuda sessiz kaldığı ve gerçek kaybını açıklamadığı belirtildi. 
 
Basında çıkan diğer haberlerde ise Rosales'in tabi olduğu birliğin ağır silahlarla bir işi olmadığı ve bu birliğin Batı Şeria'da Filistinlileri tutuklamak, evleri yıkmak ve askeri kontrol noktaları kurmak gibi işlerden sorumlu olduğu belirtildi. İsrail ordusundan yapılan açıklamada tatbikatta kaza sonucu öldüğünü açıklamasına karşın, Rosales'in nasıl öldüğü konusunda soru işaretleri bulunuyor. 
 
İSLAMİANALİZ

Yorumlar