Gasıp Rejim, Hamas'a Ait Bir Hücreyi Çökerttiğini İddia Etti

İşgal yönetimi, Batı Yaka'da işgal askerini ve Yahudi yerleşimciyi esir alma planları yapan İslami Direniş Hareketi (Hamas)'a ait bir hücrenin ortaya çıkarıldığını öne sürdü.  

Görüntülenme: 1380 Tarih: 07 Ocak 2016 02:55
Gasıp Rejim, Hamas'a Ait Bir Hücreyi Çökerttiğini İddia Etti

İşgalcilere ait Yediot Ahranot gazetesinin haber sitesi, iç istihbarat teşkilatı "Şabak"ın altı ay önce El-Halil ve Kudüs'te gözaltına alınan ve hepsi Hamas üyesi olan altı Filistinliyle ilgili ayrıntıların yayınlanmasına izin verdiğini belirtti.

Haberde, hücre üyelerinin işgal zindanlarında tutulan Filistinli esirlerle takas etmek üzere işgal askerini ve Yahudi yerleşimciyi kaçırmayı planladıkları, kaçırdıkları İsrailli esirleri saklamak için mağara ve özel mekanlar hazırladıkları iddia edildi.

İşgal medyasında yer alan haberlerde, El-Halil kenti sakinlerinden 36 yaşındaki esir Mahir El-Kavasimi'nin deşifre edilen hücreyi yönettiği öne sürüldü. El-Kavasimi'nin daha önce de Hamas üyesi olma suçlamasıyla iki yıl işgal zindanlarında esir tutulduğu bildirildi.

İşgal medyası, işgal askerlerinden ve Yahudi yerleşimcilerden birilerini esir almayı planlayan Hamas hücresinin Kudüslü üyelerinden birinin 20 yaşındaki Ziyad Ebu Vehdan isimli şahıs olduğunu iddia etti.

fiem

Yorumlar