İsmail Haniye Cuma Hutbesinde İntifadanın Mimarlarını Açıkladı

Filistin İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, Kudüs İntifadası’nı tahrik sonucu meydana gelen veya çökmüş bir gençliğin intifadası olarak tanıtmanın doğru olmadığını belirterek, kimi çevrelerin işgale karşı intifadanın devam etmesini istemediğini söyledi.  

Görüntülenme: 2194 Tarih: 08 Ocak 2016 13:50
İsmail Haniye Cuma Hutbesinde İntifadanın Mimarlarını Açıkladı

Gazze’nin kuzeyinde yer alan Cibaliya mülteci kampındaki El-Avde Camisi’nde hutbe irat eden eski Başbakan İsmail Heniyye; “Kimi çevreler intifadanın devam etmesini istemiyor. Onun için de bunun kontrol altında olmasını istiyorlar ve intifada demiyorlar” dedi.

Hamas lideri Heniyye verdiği hutbede, intifadayı siyasi başıboşluğu reddeden, İsrail ile görüşme tarihini kabul etmeyen ve Kudüs ile Mescidi Aksa’ya yapılanlara razı olmayan gençlerin başlattığını kaydetti.

Heniyye verdiği Cuma hutbesinde işgal güçlerinin dün akşam eyleme kalkıştıkları iddiasıyla dört Filistinli genci katletmesini de kınayarak, bunların şehit edilmesinin Mahmut Abbas’ın işgalci İsrail’e karşı gösterdiği tutumun bir sonucu olduğunu kaydetti.

Heniyye hutbesinde, Batı Yaka’da devam eden direnişin tam bir intifada olduğuna dikkat çekerek, kimsenin bunu bitirmeye güç yetiremeyeceğini hatırlattı.

 Siyonist işgal rejiminin Mescidi Aksa’yı bölme girişimine karşı Ekim ayında başlayan intifada hâlen sürüyor. İşgal güçlerinin cinayetleri sonucu şimdiye kadar 150 Filistinli şehit olurken, 15 binden fazla genç de yaralandı.

fiem

Yorumlar