Katil Siyonist Askerler Şehitlerin Cenaze Törenine Saldırdı

Siyonist işgal güçlerinin bugün Sair beldesinde 4 şehidini uğurlayan halka saldırması sonucu bazı gençlerin yaralandığı belirtildi.  

Görüntülenme: 943 Tarih: 09 Ocak 2016 07:00
Katil Siyonist Askerler Şehitlerin Cenaze Törenine Saldırdı

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin bildirdiğine göre, Siyonist işgal güçlerinin Sair beldesinde şehitleri son yolculuğa uğurlayan halka gerçek mermi, plastik mermi, göz yaşartıcı bomba ve ses bombasıyla saldırması sonucu bir kişi yaralanırken, onlarca kişi de gazlardan ciddi bir şekilde etkilendi.
 
Muhabirimiz devamla, işgal güçlerinin tahrikleri neticesinde gençlerin taşlarla ve molotoflarla işgalcilere karşı koyduklarını belirterek, beldede havanın oldukça gergin olduğunu söyledi.

Diğer taraftan bugün Kalkiliya’nın doğu tarafında yer alan Kefer Kaddum beldesinde yapılan barışçıl gösteriye müdahale eden işgal güçleri 60 yaşındaki Mahir Amir adındaki Filistinliyi yaraladı.
 
Kefer Kaddum Halk Direniş Komitesi Koordinatörü Murat Şetevi yaptığı açıklamada, bugün ikindiden sonra yerleşkelere karşı yapılan protestoya işgal güçlerinin gerçek mermi ve plastik mermi kullanarak sert bir şekilde müdahale etmesi soncu Mahir Amir adındaki Filistinlinin bacaklarından yaralandığını söyledi. 

fiem

Yorumlar